Međunarodna veslačka regata u Portorožu

Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta (18. po redu) održana je 12. studenog 2016. u Portorožu (Slovenija). Na regati je sudjelovalo ukupno 13 ekipa: iz Crne gore (Srednja pomorska škola Kotor), Italije (I.S.I.S. Nautico Trieste), Slovenije (GEPŠ Piran, Fakultet za pomorsvo i promet Portorož, Nautičko društvo Kraška mornarica, Slovenska vojna mornarica (430 mod sv), Veteranska ekipa 1 “TOM”, Veteranska ekipa 2 “DANIJEL”, Sportsko rekreativna skupina Špunje, Društvo ljubitelja starih barki Piran ) i Hrvatske (Pomorski fakultet u Rijeci, Pomorska škola Bakar, Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj).

Naši veslači  su u prvoj trci bili bolji od Pomorskog fakulteta u Rijeci i tako bili jedina veslačka ekipa iz Hrvatske  koja se plasirala u četvrtinu finala.

U četvrtini finala su se utrkivali s Pomorskim fakultetom Portorož koji je na samom kraju utrke bio brži i time se plasirao u polufinale.

Za našu školu veslali su: Ardit Abdija (kormilar), Luka Bravarić, Franko Dodig, Karlo Francišković, Marin Grgurić, Matko Jurković, Lovro Kajkara, Roko Krstačić, Marin Lovrinčić, Mateo Marković i Nikolina Stupičić.

S veslačima su u pratnji bili i njihovi voditelji Ivan Komadina, univ.bacc.ing. i Tomica Komadina, univ.bacc.ing.

Čestitamo veslačima i njihovim voditeljima na borbenosti i trudu koji su uložili kako bi što dostojnije predstavljali i našu školu i naš otok.