Mjesečna Arhiva: Travanj 2012

tra. 27

50 GODINA OD TRAGEDIJE NA TRSTENIKU

P4274291

Olujno poslijepodne 27. travnja 1962. ostat će zauvijek u sjećanju stanovnika otoka Lošinja i Raba. Orkansko nevrijeme, jedno od onih što munjevitom brzinom, snagom i nenadanošću donese strah i smrt, potopilo je i odnijelo u dubine pobješnjelog mora, nadomak Trsteniku, petnaest mladih života.

Nastavi čitati »

tra. 26

PREDSTAVNICI SINDIKATA POMORACA ODRŽALI PREDAVANJE ZA NAŠE UČENIKE

PIC_1081

U utorak, 24. travnja, predstavnici Sindikata Pomoraca Hrvatske (SPH) su održali predavanje za učenike završnih razreda pomorskih nautičara, tehničara za brodostrojarstvo i brodskih mehaničara. Predavanje su održali gđa. Bojana Manojlović i g. Milko Kronja.

Nastavi čitati »

tra. 24

Izlet u Beč

IMG_2147

Nakon svakog truda slijedi nagrada. Tako su i nas  naši razrednici i naši roditelji, zbog uspjeha u školi i uzornog ponašanja, odlučili nagraditi. ProfesoriMilica Prole,Zrinka JenschiVlaho Stražičićpoveli su nas na dvodnevni izlet u Beč. Tri razreda, 1.g, 2.g i 2.htt krenula su u petak, 20.4.2012. rano ujutro na jedan od prvih trajekata.

Nastavi čitati »

tra. 23

DEMIS KOLJEVINA DRUGI NA DRŽAVNOM NATJECANJU POMORSKIH NAUTIČARA

Drzavno Sibenik1

Od 18. do 20. travnja je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održano državno natjecanje strukovnih zanimanja iz sektora prometa i logistike. Natjecanje je održano u Šibeniku, a sva događanja su se odvijala u turističkom kompleksu Solaris. Natjecalo se pedesetak učenika iz različitih smjerova: nautičari, cestovni i zrakoplovni tehničari te špediteri iz …

Nastavi čitati »

tra. 17

Sjećanje na Titanic

Titanic Cikat038

Učenici i nastavnici Srednje škole Ambroza Haračića pridružili su se mnogobrojnim događanjima diljem svijeta i obilježili veliku pomorsku tragediju broda Titanic koja se dogodila pred 100 godina. Na inicijativu profesora Vlaha Stražičića, organizaciju skromnog obilježavanja preuzela je školska grupa „Iskrice iz povijesti pomorstva“ koju vode profesorice Arlen Abramić i Aldina Burić. Grupa od dvadesetak učenika, …

Nastavi čitati »