DEMIS KOLJEVINA DRUGI NA DRŽAVNOM NATJECANJU POMORSKIH NAUTIČARA

Od 18. do 20. travnja je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održano državno natjecanje strukovnih zanimanja iz sektora prometa i logistike. Natjecanje je održano u Šibeniku, a sva događanja su se odvijala u turističkom kompleksu Solaris. Natjecalo se pedesetak učenika iz različitih smjerova: nautičari, cestovni i zrakoplovni tehničari te špediteri iz svih krajeva Hrvatske.

Iz naše škole je na natjecanju sudjelovao Demis Koljevina, učenik 4. NB razreda koji se obrazuje u struci pomorskih nautičara, a mentorica mu je bila profesorica nautičke grupe predmeta, Aldina Burić, dok je profesor Renato Dudić iz iste grupe predmeta bio član Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja.

Natjecanje se sastojalo od tri djela, a iz svake pomorske škole sudjelovao je po jedan učenik. Prvi dio se sastojao od rješavanja testa sa zadacima objektivnog tipa u kojem je Demis bio najuspješniji. Drugi dio se sastojao od praktične primjene znanja u kojem je najuspješniji bio bakarski predstavnik. U trećem djelu Demis je prezentirao svoj samostalni rad koji je opet najbolje ocijenjen među nautičarima. U konačnom poretku, ostvario je drugi rezultat, dok je najbolje plasiran predstavnik Bakra, a za njima su se redom plasirali učenici iz Splita, Šibenika i Zadra, dok dubrovački predstavnik nije došao na natjecanje.

Osim službenog djela, Demis i njegova mentorica su pronašli vremena za razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti stare gradske jezgre Šibenika te susjednih mjesta Vodica i Zatona.

Čestitamo Demisu i želimo mu da s istim uspjehom završi srednjoškolsko obrazovanje te da u nastavku svog školovanja na fakultetu s istim ponosom predstavlja učenike naše škole.