↑ Return to Projekti/Izleti

KREATIVNE RADIONICE KUHARSTVA

Obilježavanje Dana kruha

Dan kruha i plodova zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. U programu svečanosti sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Cvrčak iz Malog Lošinja i Girice iz Cresa, djeca Osnovne škole Maria Martinolića – Mali Lošinj, Crkveni …

Pogledajte stranicu »

Radionice kreativnog kuharstva

U prosincu mjesecu u našoj školi započela je realizacija projekta Radionice kreativnog kuharstva. Sudionici u projektu su Srednja škola Ambroza Haračića, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i Adrijano Nikolić – kuhar. Cilj projekta je promoviranje kuharskog poziva te međupredmetna korelacija između kuharstva, povijesti i književnosti. Od profesora Srednje škole u projektu sudjeluju prof. Lidija Kosmos …

Pogledajte stranicu »

Apoksiomenov banket

U ugostiteljskom praktikumu naše škole, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Malog Lošinja, održan je 5. veljače program nazvan Apoksiomenov banket. To je druga kreativna radionica pod vodstvom Adrijana Nikolića, poznatog lošinjskog kuhara, uz voditelje praktične nastave u školi Milana Žunića i Ivana Lukića te sudjelovanje učenika trogodišnje strukovne škole, kuharica 1. razreda  (Ana Marija Jurina, …

Pogledajte stranicu »

Proljetna marenda 2015.

I ove godine naša Škola obilježila je početak proljeća Proljetnom marendom na terasi škole, u petak, 20. ožujka 2015., za vrijeme velikog odmora. Učenici prvog, drugog i trećeg razreda ugostiteljske struke (kuhari: Anamarija Jurina, Qendrese Sadikaj, Monika Štromajer, Ambra Vučković, Nikola Habel, Jure Miočić, Almir Oruč, Martin Štromajer, Antonio Verunica, Aron Ademi, Ivan Jasić i …

Pogledajte stranicu »

Dani lošinjske kuhinje

U četvrtak, 30.svibnja, u popodnevnim satima, na glavnom gradskom trgu održala se manifestacija pod nazivom      9. Fešta lošinjske kuhinje. Tema ovogodišnje Fešte lošinjske kuhinje bila je Apoksiomenova antička kuhinja. U Apoksiomenovoj antičkoj kuhinji osobito se obraća pozornost na to da namirnice i začini u receptima budu upravo oni za koje je potvrđeno da su bili …

Pogledajte stranicu »