Edukacija nastavnika

5. SOMMELIER – OBILJEŽJA SUVREMENOG ZANIMANJA-Rukavac

Dana 8. travnja 2021. održana je edukacija Sommelier-obilježja suvremenog zanimanja Hrvatskog sommelierskog kluba kojoj je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja.
Sve o zanimanju sommeliera, tehnikama degustacije vina, enologiji, enogastronomiji i mnogim drugim vinskim tajnama naučili su nastavnici na edukaciji Hrvatskog sommelierskog kluba.  

 

 

4. Sistematična provedba ciklusa edukacija za nastavnike kuharstva “Modul 1/3 Tehnike – Riba“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

Dana 31. ožujka 2021. godine u Splitu, u organizaciji ŠKMER kuharske akademija, održana je edukacija „Modul 1/3 tehnike – Riba“, u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima kuharstva kojoj je sudjelovala Milanka Poldan – stručni učitelj kuharstva.

Nastavnici su na edukaciji usvojili nova znanja te poboljšali dosadašnje tehnike u pripremi ribljih jela.

 

 

3. Edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

 

Dana 23. ožujka 2021. godine  u Splitu, u organizaciji  ŠKMER kuharske akademije, održana je edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima ugostiteljskog posluživanja. Edukaciji je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja.

Sudionici edukacije su se upoznali sa suvremenim trendovima u posluživanju, a osobito s pravilnim posluživanjem vina kao i pravilnim kombiniranjem uz  jela. Nastavnici su edukacijom poboljšali spoznajne, psihomotoričke i socijalne vještine, kao i teorijsko i činjenično znanje.  

 

 

2. Edukacija „SCA Barista osnove (Barista skills foundation)“ u organizaciji Hug&Punch d.o.o.

Dana 01. ožujka 2021. godine u Matuljima, u Hug & Punch d.o.o., pod stručnim vodstvom g. Domagoja Trusića, održana je edukacija za nastavnike ugostiteljskog posluživanja kojoj je sudjelovao Ivan Lukić – nastavik ugostiteljkosg posluživanja. Na radionici su nastavnici usavršili svoja znanja iz osnova rada barista (Barista skills foundation). 

 

 

1. Edukacija „Uvod u kavu (Introduction to coffee)“ u organizaciji Hug&punch d.o.o.

 

Dana 29. siječnja 2021. godine  u edukativnom centru Speciality Coffee Association (SCA) Hug & Punch d.o.o. u Matuljima održana je prva edukacija nastavnika u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu u kojoj je sudjelovao Ivan Lukić – nasvanik ugostiteljskog posluživanja.

Sudionici edukacije su se upoznali s razvojem kave od njezinih samih početaka pa sve do današnjeg značaja kao jedne od najprodavanije namirnice u svijetu, s uzgojem bobica kave (zelene kave), selekcijom (gradingom), prženjem i pripremom (brewingom) i mnogim drugim zanimljivostima.