Veslačice i veslači na regati u Bakru

Međunarodna regata pomorskih učilišta održana je 6.svibnja 2016. u Bakru.

Na regati je sudjelovalo ukupno 6 učilišta i to iz Italije (Trieste), Slovenije (Portorož), Srbije (Beograd), Crne gore (Kotor), Bakra i Malog Lošinja. Bakar je kao domaćin imao dvije ekipe.

U drugi krug natjecanja su se izborile ekipe iz Kotora, Malog Lošinja i Bakra, dok je ekipa Bakar 2 imala izravan prolaz u polufinale. Za prolaz u finale smo se natjecali protiv ekipe iz Kotora. Nažalost, izgubili smo s četiri sekunde zaostatka. Posljednju regatu (za treće mjesto) veslali smo protiv ekipe Bakar 2. Protivnici su bili bolji za svega dvije sekunde.

Od ženskih ekipa na regati su sudjelovale: Srbija (Beograd), Bakar i Mali Lošinj. Naša ekipa borila se protiv ekipe iz Beograda i izgubila. Kako su na regati bile prijavljene samo 3 ženske ekipe, naša ekipa je imala izravno treće mjesto. S veslačima veslačicama su u pratnji bili nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Postava naših veslača:

Roko Krstačić (kormilar), Luka Bravarić, Matko Jurković, Marin Lovrinčić, Nikolina Stupičić, Marin Grgurić, Šime Budinić, Josip Šimičić, Mateo Marković, Domagoj Bogović, Matej Dudić, Franko Dodig, Lovro Kajkara i Bartol Bogović.

Postava naših veslačica:

Emma Opačak, Nikolina Stupičić, Sara Blagojević, Antea Dragoslavić, Emma Maljić, Anamarija Šepl, Eleonore Fuzul, Diana Aladić, Lucia Sabadoš, Lidija Bandalo, Anamarija Celinić, Stella-Zora Opačak.