Aida Salaman na XXI. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Učenica trećeg razreda opće gimnazije, Aida Salaman, osvojila je 7. mjesto na XXI. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika u kategoriji trećih razreda. Natjecanje je održano u Zadru od 27. do 29. travnja 2016.

Nakon što je na županijskom Natjecanju  iz hrvatskoga jezika uvjerljivo osvojila 1. mjesto i ostvarila najveći broj bodova od prvoplasiranih u svim kategorijama natjecanja, Aida je pozvana na državno natjecanje. Uz Aidu su, iz Primorsko-goranske županije, samo dvije natjecateljice iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke, obje u kategoriji 4. razreda, ostvarile dovoljan broj bodova i pozvane na državno natjecanje. I na državnome natjecanju Aida je najbolje plasirana natjecateljica iz naše županije. Pripremala ju je mentorica Sandra Maljić, prof. savjetnik koja je članica Državnoga povjerenstva od školske godine 2012./2013.

Treba istaknuti kako se kategorije natjecanja razlikuju samo prema razredu koji natjecatelji polaze tako da se natječe veliki broj učenika iz svih gimnazija i strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. Aidin je uspjeh tim veći i vjerodostojniji.

Čestitke našoj Aidi i njezinoj mentorici!