Naši učenici šesti na Državnom natjecanju iz vjeronauka

Domaćin ovogodišnje Državne vjeronaučne olimpijade na temu „Brak i obitelj u Božjem naumu“ bila je Riječka nadbiskupija. Otvaranje natjecanja upriličeno je u hotelu „Adriatic“ uz bogati kulturno – edukativni program. Pisani dio natjecanja održao se je u jutarnjim satima 7.travnja u prostorijama OŠ „Rikard Katalinić“ nakon kojeg su sudionici i mentori imali priliku uz stručno vodstvo upoznati povijesne i kulturne znamenitosti kao i prirodne ljepote grada Opatije. U popodnevnim satima održan je ekipni dio natjecanja nakon kojeg su se sudionici i mentori uputili prema gradu Rijeci. Uz posjet Svetištu Majke Božje Trsatske  sudionici natjecanja sudjelovali su na svečanom euharistijskom slavlju u riječkoj katedrali sv. Vida.

Finalni dio natjecanja održan je 8. travnja u jutarnjim satima. Natjecanje je zaključeno prikazom rezultata i proglašenjem pobjedničke ekipe. Organizatori vjeronaučne olimpijade  upriličili su iznenađenje za sudionike natjecanja dodijelivši svim natjecateljima zlatne medalje bez obzira na plasman. Poruka ovakve geste je jasna. Na svakom natjecanju mora biti netko tko je prvi i tko je posljednji. No to nije i najvažnije.  Svačija želja i trud za rastom u znanju i spoznaji zaista je zlata vrijedna.

Učenici naše škole Marko Mikić – 3.g, Dominik Karčić – 3.g, Petra Grgurić – 3.g i Zala Nikolić – 3.g na Državnoj vjeronaučnoj olimpijadi plasirali su se na odlično 6. mjesto.