Razmjena učenika

Ove školske godine 2014./2015. u projektu razmjene učenika sudjeluje 20 učenika i učenica naše škole, 12 učenika i učenica iz Malog Lošinja i 8 iz Cresa, i 3 profesorice, Daniela Mužić, Laura Ranac i Sonja Pokupec Salković. Iz Malog Lošinja sudjeluju učenici 3.g Dinko Mužić i Leopold Mužić; učenici 3.h Luka Petak, Daria Brozić i Sara Kovačić; učenici 2.g  Anamarija Celinić, Tea Banić, Jerko Kušeta, Zala Nikolić, Nika Fazlić, Marija Lena Jensch i Marija Budinić. Iz Cresa u projektu sudjeluju učenici 3.gc Marko Filipas, Dorian Brnić i Franka Medarić i učenici 2.gc Matej Salković, Roko Salković, Adam Mišković, Sabino Sepčić i Tamara Babić.

Od 12. do 18. listopada 2014. naši su učenici i učenice bili domaćini učenicima iz gimnazije Hannah-Arendt – iz njemačkog mjesta Hasslocha. Tijekom svog šestodnevnog boravka na našem otoku gosti iz Hasslocha su, zajedno s nama, posjetili Miomirisni vrt i Veli Lošinj (Galeriju Kula i Plavi svijet), Osor (katedralu, muzej i sakralnu zbirku), Nerezine (crkvu sv. Marije Magdalene) te Valun, Lubenice i Cres (Cresku kulu i uljaru). Vozili su se brodom po malološinjskoj uvali, šetali po Čikatu i posjetili Annunziatu, a u četvrtak ujutro su zajedno s nama bili na glavnom gradskom trgu i proslavili „Dane kruha“. Cresani su još imali organiziranu radionicu u udruzi Ruta, posjetili su Creski muzej, razgledavali stari dio grada uz vodiča i odigrali nogometnu i odbojkašku utakmicu. Naravno, ugostili smo ih i u našoj školi pa su zajedno s našim učenicima pohađali nastavu, neki u Malom Lošinju, a neki u Područnom odjelu u Cresu.

Nakon tjedan dana zajedničkog druženja uslijedio i neizbježan rastanak, ali i napeto iščekivanje travnja 2015. i odlaska u Hassloch kada je na redu realizacija drugog dijela našeg projekta.