Srednjoškolci kao turistički vodiči

U organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i naše Škole, dana 15.03.2014., učenici 2., 3. i 4. htt razreda obišli su i razgledali grad Mali Lošinj (s Čikatom i Sunčanom uvalom), Veli Lošinj, Osor i Nerezine.

                Kako je Turistička zajednica financirala prijevoz autobusom i okrijepu pridružila nam se i direktorica Đurđica Šimičić te gradonačelnik Gari Cappelli.  Učenike su stručno vodile profesorice Marina Mehkek i Patricija Tomich. Gradonačelnik je učenike upoznao sa svojim počecima rada u turizmu kao turističkog vodiča, istaknuo je prednosti ovog zanimanja te naglasio potrebu za takvim specijaliziranim kadrovima i danas i ubuduće.

                Prije samog izleta učenici su dobili pojedine teme vezane uz kulturno-povijesnu baštinu otoka Lošinja, prirodne i društvene atrakcije, te ugostiteljsku ponudu. Tijekom izleta,  u vožnji autobusom, učenici su prezentirali svoje teme te su na taj način bili u ulozi turističkih vodiča. Učenici su savjesno pristupili realizaciji zadatka i uspješno ga obavili, te iskazali zadovoljstvo odrađenim izletom kao novim iskustvenim učenjem na terenu. Uočili su važnost poznavanja vlastitog mjesta i otoka te kako predstaviti specifičnosti mjesta na zanimljiv i stručan način.

                 Kako bi učenici postali što uspješniji i stručniji turistički djelatnici moraju poznavati svoje mjesto i njegove specifičnosti te komparativne prednosti u odnosu na ostale turističke destinacije.

                Na kraju izleta Turistička zajednica je počastila učenike i nastavnike pizzom i sokom u restoranu Mornar u Nerezinama.

                Ovakvom suradnjom između Škole i Turističke zajednice  sustavno se prati razvoj učenika u HTT zanimanjima i naglašava važnost i značenje međusobne suradnje.