Posjet manifestaciji Rijeka psihologije

21.2.2014., u ranim jutarnjim satima, pospani i uzbuđeni, krenuli smo na naš izlet. Pokupivši naše vršnjake iz Cresa, oko 10:00 h stigli smo u Rijeku. Prvo smo posjetili Muzej djetinjstva koji nas je vratio u vrijeme naših heroja iz crtića i igračaka koje su obilježile naše djetinjstvo. Neki su svoje slobodno vrijeme, koje smo imali nakon muzeja, proveli u Gradskoj knjižnici, a neki na Korzu, uz kavu i toplo riječko sunce.

                Nakon okupljanja, uputili smo se u Prvu riječku gimnaziju gdje su nas naši vršnjaci oduševili plakatima o psihičkom razvoju čovjeka  te prezentacijom o utemeljitelju psihoanalize Sigmundu Freudu. Popevši se visoko nad Rijeku, stigli smo pred Filozofski fakultet na Sveučilišnom kampusu. Bilo je predivno iskustvo uvući se u fakultetske klupe i slušati predavanja. Razdijeljeni u grupe po razredima, spustili smo se do psihološkog laboratorija u istoj zgradi. Tamo su upravo mene iskoristili kao ispitanika i priključili me na aparate. Zadavali su mi matematičke zadatke koje sam trebala riješiti u što kraćem roku te su me nenadano strašili pljeskom.  Sve to samo da bi mogli uočiti razliku između normalnog stanja u mome tijelu, i stanja potaknute pažnje, iznenađenja i sl. Moje reakcije su ostali učenici promatrali u kontrolnoj prostoriji, na monitoru.

                 Ostatak slobodnog vremena iskoristili smo za posjet ZTC-u, gdje smo na promotivnom štandu Rijeke psihologije kupili poneku sitnicu za uspomenu, a prihod od te prodaje bio je namijenjen u dobrotvorne svrhe. Oko 17 h uputili smo se prema trajektu. Pozdravivši Cresane, okončavali  smo svoje putovanje i stigli do Lošinja.
                Puni lijepih uspomena i sigurni u to da ćemo nastaviti s moljakanjem prof. Elene i pedagoginje Sandre da nas uskoro ponovno negdje odvedu, vratili  smo se zadovoljni svojim kućama.

                                                              Tekst napisala Daria Brozić, 2.htt