Projekt “Čuvajmo zdravlje otočana”

U sklopu projekta “Čuvajmo zdravlje otočana” koji provode grad Cres i grad Mali Lošinj u petak 12.03.2021. godine održana su dva online predavanja i dvije radionice na temu “Spolno zdravlje žena – Prevencija raka vrata maternice i cijepljenje protiv HPV-a”.

Prvo online predavanje i radionica održani su s početkom u 8:00 sati za učenice Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj – Područni odjel u Cresu. Predavanje i radionicu održala je dr. med. Iva Lustig Rubinić specijalistica ginekologije i opstetricije iz Specijalne bolnice Medico.

Sljedeće online predavanje i radionica održani su s početkom u 13:15 sati za učenice Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj – matična škola u Malom Lošinju. Predavanje i radionicu održao je dr. med. Miljenko Manestar specijalist ginekologije i opstetricije iz Specijalne bolnice Medico.

Na predavanju i radionici prisustvovale  su učenice trećeg i četvrtog razreda u Cresu i u Malom Lošinju i njihove profesorice Ana-Marija Sertić,  Rozana Perović, Tanja Cvijanović Stipić, Zvjezdana Horvat, Lovorka Tomović, Zrinka Jensch  i Nela Miculinić Glavan.

Projekt „Čuvajmo zdravlje otočana“ financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta koji je financiran u stopostotnom iznosu iznosi 499.997,44 kn. Projektom se potiče promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja, psihoedukacije i prevencije raka vrata maternice u gradovima Cresu i Malom Lošinju.

Više o projektu na ovoj poveznici: https://cuvajmozdravljeotocana.eu/ 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji predavanja za naše učenice, g. Marku Ferlori,  gđi. Katarini Marčan i našoj ravnateljici profesorici Jeleni Bralić.

Home 1