Podjela svjedodžbi na terasi škole

 

Završila je ova iznimno zahtjevna i turbulentna nastavna  godina  2019./2020.

Razrednici su podijelili svjedodžbe, pohvale i nagrade učenicima na terasi škole, pridržavajući se preporuka HZJZ. U srijedu – 8. srpnja  svjedodžbe  su dodijeljene učenicima prvih razreda, u četvrtak – 9. srpnja svjedodžbe  su dobili učenici drugih razreda, a u petak – 10. srpnja učenici trećih razreda.

U ponedjeljak – 13. srpnja maturantima su podijeljene svjedodžbe završnog razreda, a maturantima  strukovne škole i svjedodžbe o završenoj srednjoj školi .  Pomorci su dobili i potvrdnice o dodatnoj izobrazbi, tzv.“brevete“ koji će im olakšati proceduru u slučaju da se odmah odluče poći na brod. Također, pomorci koji se već nekoliko godina školuju prema novijim kurikulumima dobili su i Prilog svjedodžbi „Europass“. To je dokument s informacijama na osnovi kojih poslodavci i obrazovne ustanove mogu dobiti bolji uvid u njihove strukovne kvalifikacije (svrha i razina kvalifikacije, ishodi učenja i pojedinosti o relevantnom obrazovnom sustavu). Kao i mlađi učenici  pozvani  su odvojeno po razredima.  Na žalost, ove godine  svečane podijele nije bilo.

Srednju strukovnu školu završilo je 39 učenika, a 20 učenika opće gimnazije svoje srednjoškolsko obrazovanje završava uspješno položenom državnom maturom iz tri obvezna predmeta.

Svjedodžbe o završnom razredu i svjedodžbe o završetku srednjoškolskog obrazovanja za zanimanja kuhar, konobar, prodavač,  hotelijersko – turistički tehničar, pomorski nautičar i tehničar za brodostrojarstvo podijelili su im njihovi razrednici Ivan Lukić, Hajdi Stepančić i Sandra Maljić. Svjedodžbe završenog četvrtog razreda podijelila je gimnazijalcima njihova razrednica Sunčana Dundov.

Uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja čestitala im  je ravnateljica Jelena Bralić .

NAGRAĐENI MATURANTI 2020.

Za odličan uspjeh postignut kroz sve četiri / tri  godine školovanja nagrađeni su:

Cecilija Badurina, Filip Domazet, Marija Gazilj, Sara Henč, Matteo Mršić, Ena Qvarnstrom, Fran Saganić,  Hana Tomich i Vedrana Milinković.

Nagrađeni učenici  na županijskom / međužupanijskom  natjecanju :

  • Brigita Sorić za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz  Talijanskog  jezika
  • Vedrana Milinković za osvojeno 3. mjesto na međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia 2020 iz discipline kuharstvo
  • Tino Latin za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u košarci
  • Timon Jović za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u košarci

Za postignutu državnu razinu na smotri LiDraNo za dramsko-scenskih igru  „Apoksiomen probuđen ljubavlju“  nagrađeni su maturanti  Matija Jurić i Brigita Sorić.

Za istaknuto promicanje škole u javnosti  i angažmanu u humanitarnom radu tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja nagrađena  je maturantica Brigita Sorić.

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih otkazala je  Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020. radi zaštite zdravlja svih sudionika te važećih mjera i socijalne distance.

Na državno natjecanje WorldSkills Croatia 2020. bile su pozvane dvije maturantice.

Za postignutu državnu razinu WorldSkills  Croatia 2020.  nagrađene su :

  • Brigita Sorić za osvojeno  1. mjesto na međužupanijskom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020. u natjecateljskoj disciplini Poslovanje turističke agencije
  • Monica Jukić  za  osvojeno  1. mjesto na međužupanijskom  natjecanju učenika strukovnih

škola – WorldSkills Croatia 2020. u natjecateljskoj disciplini Recepcijsko poslovanje

 

 

U petak, 10. srpnja 2020.g. održana je podjela svjedodžbi u našem Područnom odjelu u Cresu.

Maturantima opće gimnazije – 25. generaciji creskih maturanata,  svjedodžbe završenog četvrtog razreda, pohvalnice i nagrade  podijelila im je njihova razrednica Rozana Perović.

Za odličan uspjeh postignut kroz sve četiri godine školovanja nagrađeni su:

Bruno Nađ i Damjan Vujić.

Nagrađeni učenici  na županijskom natjecanju:

  • Damjan Vujić za osvojeno 2.mjesto na  županijskom natjecanju iz Informatike
  • Paulo Kaštelan za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u košarci

Više o tome možete vidjeti na linku: https://gimnazija-cres.hr/maturantima-podijeljene-svjedodzbe/