Nova nastavna oprema za nautičare

Ravnateljica naše  škole, prof. Jelena Bralić, jedna je  od osam ravnatelja srednjih strukovnih škola u sektoru pomorstva koji  su u ponedjeljak, 17. rujna 2018.g. potpisali ugovore s Ministrom mora, prometa i infrastrukture o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu opreme.  Riječ je o ukupno 3 milijuna kuna za osam pomorskih škola.

Naša škola će, iz dobivenih sredstava, nadograditi nautički simulator i nabaviti videomaterijal potreban za nastavu strukovnih predmeta.

I ostale škole će dodijeljena sredstva, između ostaloga, uložiti u opremanje nautičkog simulatora i pripadajuće opreme, opremanje nautičkog kabineta – nadogradnju simulatora, nabavu videomaterijala, nabavu i ugradnju uređaja na nadzor brodskih interaktivnih funkcija na jednom mjestu (owerhead display) postavljenog na upravljačkom mostu iznad kontrolne ploče, nabavu opreme za zavarivanje i splavi za spašavanje te drugo.
Sredstva za nabavu opreme dodijeljena su temeljem javnog poziva Ministarstva upućenog srednjim školama u svibnju ove godine, a izravan su doprinos ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike RH za razdoblje do 2020. godine. Naime, ovom mjerom Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u pomorskim školama te radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika u srednjim pomorskim školama.

Više na stranici Ministarstva mora: http://www.mppi.hr/default.aspx?id=38719