Maturalna zabava

aurora-995x343U petak, 19.svibnja 2017., u hotelu Aurora, oprostili smo se od naših maturanata (gimnazijalaca, hotelijera, pomorskih nautičara, brodostrojara, kuhara i pomoćnog kuhara i slastičara). Maturalnu večer upotpunili su sami maturanti svojim plesnim nastupima, a sve goste zabavljala je grupa Tu i tamo.

U ime maturanata okupljenima se obratio učenik Rafael Anelić riječima:

“Evo, stigao je i taj dan. Poštovani profesori, učenici, roditelji i prijatelji,  dobrodošli na maturalnu zabavu maturanata generacije 2016./2017.. Hvala vam što dijelite našu sreću večeras, što ste nas došli ispratiti u novo poglavlje našeg života.

Čini mi se kako su ove četiri godine nevjerojatno brzo proletjele. Tada, te davne 2013. godine, došli smo u srednju školu očiju punih čuđenje, pitajući se kada ćemo i mi biti maturanti. Međutim , nismo se stigli ni okrenuti, a naše srednjoškolsko obrazovanje već je završilo. Zato stojimo večeras pred vama kao mladi ljudi puni nade, ali i straha pred onim što tek dolazi.

Puno nas stvari veže uz srednju školu, puno smijeha i suza, uspomena i prijateljstva, ali i znanje koje ćemo ponijeti sa sobom i upotrijebiti kao oruđe za ostvarivanje naših snova. Iako je naša budućnost neizvjesna, hrabro stupimo u sutrašnji dan jer znamo da smo iz srednje  škole izašli zreliji, mudriji i pametAuroraniji.

Našim profesorima, koji su bili uz nas od samog početka, možemo samo reći hvala. Hvala vam što niste nikada odustali od nas, što ste se trudili prenijeti  nam znanje najbolje što ste mogli, što ste trošili svoje vrijeme na nas i kad to možda niste trebali. Zaista nismo mogli tražiti, niti dobiti, bolje od vas. Hvala vam. Nadam se da ćemo uspjeti opravdati nade koje ste položili u nas.

Zahvalu dugujemo i našoj ravnateljici, gospođi Jeleni Bralić, koja je uvijek bila otvorena za suradnju, koja nas je slušala i podupirala nas. Od srca Vam hvala u ime cijele generacije.

Što još reći? Želimo se zahvaliti i svima onima koji su na neki način sudjelovali u organizaciji ove večeri, kao i našim roditeljima koji su uvijek bili naša najveća podrška. Svim razrednicima i razrednicama također veliko hvala. Trpili ste naše ispade i, nažalost, mnogobrojne ponekad nezrele izjave. Ali molio vas da pamtite samo dobre stvari i da nam ništa ne zamjerite.

Svojim kolegama i prijateljima želimo sve najbolje, da ostvare svoje snove i budu sretni. I zapamtite da je čovjek bez sna kao knjiga bez ideje – isprazna i dosadna.

A našim profesorima bih želio poručiti još samo ovo: ne možemo vam obećati da ćemo svi postati uspješni i poznati ljudi, ali vam možemo obećati da će svatko od nas postati dobar i pošten čovjek. Hvala!”

Donosimo fotografije naših maturanata (foto: Bojan Purić):