Naši učenici na državnim natjecanjima

Promet i logistika – Pomorski nautičar

Nikola Jerolimić i Aldina BurićAgencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u suradnji sa Zrakoplovnom tehničkom školom Rudolfa Perešina, organizirala je od 28. do 30. ožujka Državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za obrazovni sektor promet i logistika.

Učenici iz cijele Hrvatske su svoje znanje odmjerili u natjecateljskim disciplinama tehničar cestovnog prometa, tehničar za željeznički promet, zrakoplovni prometnik, tehničar PT prometa, tehničar za poslovne i financijske usluge, tehničar za logistiku i špediciju, vozač motornog vozila te pomorski nautičar. U očekivanju natjecanja

Iz naše škole se na ovo državno natjecanje plasirao Nikola Jerolimić, učenik 4.N razreda koji se školuje za zanimanje pomorski nautičar. U ovoj disciplini je Nikola ostvario 5. mjesto, a natjecanje se sastojalo od tri djela: rješavanje zadataka objektivnog tipa iz više strukovnih predmeta, praktični dio sa zadacima iz stabilnosti broda i rada na pomorskoj karti i prezentacija samostalnog rada.

Prezentacija samostalnog radaOve se godine samostalni rad odnosio na aplikaciju koju su Nikola i kolege napravili uz pomoć bivšeg učenika škole Marija Kučića, a odnosi se na učenje navigacijskih svjetala. Mentorica je bila prof. Aldina Burić, a prof. Renato Dudić je bio član Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja.

 

 

 

 

 

 

 

Gastro 2017.

Tri učenika iz obrazovnog sektora turizam  i ugostiteljstvo sudjelovali su na regionalnom natjecanju Gastro u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Na Državno natjecanje plasirala su se sva tri naša učenika:

Katarina Šimičić, učenica 4.h razreda natjecala se u disciplini Poslovanje recepcije hotela (mentorica Patricija Tomich, prof.) te je osvojila treće mjesto čime se plasirala na Državno  natjecanje Gastro 2017.

Monika Štromajer, učenica 3.u razreda, u disciplini Pripremanje hladnog slanog izloška (mentorica Milanka Poldan) osvojila je treće mjesto čime se također plasirala na natjecanje na državnoj razini.

Nikola Budimir, učenik 2.u razreda, bio je najbolji u svojoj disciplini Posluživanje barskih mješavina (mentor Dragomir Brkić)  te je svojim plasmanom osigurao sudjelovanje na Državnom natjecanju Gastro 2017.

 

 

Državna vjeronaučna olimpijada

U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda i Agenicije za odgoj i obrazovanje, održano je Državno natjecanje iz vjeronauka od 5. do 7. travnja 2017. u Topuskom, u Sisačkoj biskupiji.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila „Misijska djelatnost Crkve.“ Uz pobjedničke ekipe iz svih biskupija, Krčku biskupiju predstavljali su učenici naše škole: Nikolina Karčić, Brigita Sorić, Zala Nikolić i Marko Mikić. Mentorica naših učenika bila je s. Branka Plenča.

Vjeronaučna olimpijada je natjecanje koje je koncipirano iz dva dijela. Prvi dio je bio pisani test znanja kojeg učenici riješavaju pojedinačno, a postom je uslijedio zajednički dio kojeg su učenici rješavaju ekipno.

Naši učenici su se plasirali na 17. mjesto. Uz natjecateljski dio učenici su sudjelovali u kulturno – edukativnom programu kojeg su priredili domaćini, kao i duhovnim sadržajima.