RIJEKA PSIHOLOGIJE POTEKLA I NAŠOM ŠKOLOM

U petak, 24.veljače, posljednjeg radnoga dana u tjednu psihologije, u našoj školi održana je radionca na temu „Postoji li recept za sreću?“.

Radionice su osmislile i vodile Elena Busanić, psihologinja škole, i Sandra Jureković, pedagoginja. Na radionici je bio 21 sudionik prijavljen po principu dobre volje i interesa za područje, što je rezultiralo atmosferom koja se može opisati kao san snova voditeljima radionice.

U 45 minuta, koliko je trajala radionica, sudionici su saznali što psihologijska istraživanja imaju za reći na temu sreće i koji činitelji pozitivno utječu na zadovoljstvo životom. Samo neka od pitanja na koja su dobili odgovor su: Je li sposobnost doživljavanja sreće genetski uvjetovana? Postoji li formula sreće? Navikava li se čovjek na sreću? Usrećuje li novac ljude? Jesi li sretniji ljepši i mlađi ljudi? Trebamo li otvoriti lov na sreću i stalno provjeravati kolika je naša razina sreće? Je li sreća u malim ili velikim stvarima?

Na samom kraju sudionici su dobili zadatke za „domaći rad“ za koje se pokazalo da pozitivno djeluju na osjećaj sreće, kako ne bismo ostali samo na teoriji, nego pokušali umiješati svoj osobni recept za sreću.

Ukoliko se osjećate manje sretnima jer niste sudjelovali na ovoj radionici, ne brinite, voditeljice su spremne ponoviti radionicu prema potrebi.