Jadranka u gostima

Ove godine, u prosincu, po prvi puta obilježava se Europski tjedan strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj s ciljem povećanja atraktivnosti strukovnog obrazovanja te promocije primjera dobre prakse. Ova inicijativa Europske komisije za promicanje strukovnog obrazovanja namijenjena je osobito učenicima – osmašima  radi pružanja cjelovitih podataka o srednjoškolskim programima te poslovima dostupnim na tržištu rada .

U srijedu, 14. prosinca 2016.  ugostili smo djelatnike Jadranke i  pozvali osmaše Osnovne škole M. Martinolića, njih 60-tak, kao i njihove učitelje.

Događanje Jadranka u gostima počelo je u 12 sati u našem ugostiteljskom praktikumu. Goste iz Grupe Jadranka, učitelje i učenike Osnovne škole pozdravila je ravnateljica Jelena Bralić te istaknula:

Preko 50 godina školuju se u ovoj školi učenici za zanimanje kuhar i konobar. U suradnji s  Jadranka hotelima i Turističkom zajednicom  tijekom nekoliko  zadnjih godina škola organizira kulinarske radionice, kao npr. Renesansni kopun, Apoksiomenova kuhinja, Proljetna marenda, Dani lošinjske kuhinje,  Apoksiomenov doručak u osnovnoj školi …

Naši učenici su tijekom svih ovih godina svoju stručnu praksu obavljali u objektima Jadranke. Danas su s nama naši bivši učenici, a sada zaposlenici Jadranke. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo.“

Pozdravne riječi  učenicima  je uputio i gospodine Goran Filipović član uprave Jadranka Grupe.

Djelatnici Jadranke željeli su pokazati vrijednosti ugostiteljskih zanimanja, te se predstavili učenicima – budućim srednjoškolcima.

Nakon pozdravnih riječi svi su se učenici počastili hladnim, toplim i slatkim jelima koje su pripremili kuhari Jadranke. U pripremanju jela pomogli su im i naši kuhari i konobari, učenici 1. 2. i 3. razreda.