Glagoljaši u Zagrebu

Terensku smo nastavu Grupe za glagoljicu organizirali za srijedu, 14. prosinca 2016. godine kada je u Društvu prijatelja glagoljice predviđena tribina o Modernom glagoljaštvu.

Pozdravila nas je  predsjednica DPG gđa Biserka Draganić i osnivač dr. Darko Žubrinić. Dobili smo besplatne primjerke novog broja časopisa Bašćina u kojemu su objavljena i dva naša članka o dijelu naše dosadašnje aktivnosti.

Najavljeni posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci je bio poučan i zanimljiv učenicima koje je voditeljica gđa Sonja Martinović posebno pohvalila te nas, u ime odjela za javnost,  pozvala na gostovanje u vrijeme Noći knjige u ožujku 2017. godine.  Na odjelu rijetkih i glagoljskih knjiga pripremljena je  izložba replika Senjskog glagoljskog misala, Misala rimskog, Vinodolskog zakona,Adrijanskoga mora sirena, Putni tovaruš te predivni Hvalov misal.

U Muzeju grada Zagreba prošli smo cjelokupnu povijest grada. U večernje smo sate prošetali gradom uživajući u Adventu u Zagrebu.

Voditeljice su učenika: Emme Maljić, Antee Dragoslavić, Antonije Manzoni, Romane Tikvić, Anamarije Celinić, Zale Nikolić i Marije Jensch bile Milica Prole i Zrinka Jensch.