Izlet u Krapinu i Varaždin

Na jednodnevnom stručnom izletu u subotu 26. studenoga 2016. godine četrdeset i dva učenika (1.g, 1.gc, 1.h, 1.ns, 1.up, 2.h i 3.pks) u pratnji profesora Vlahe Stražičića te profesorica Hajdi Stepančić, Elene Busanić i Sandre Jureković, posjetili su sjeverni dio Hrvatske (Krapinu, Varaždin i Zagreb).

U izrazito veselom raspoloženju započeo je duži put na sjever Hrvatske. Prilikom ulaska u Krapinu, a potom i Varaždin, profesor Vlaho informirao je učenike o povijesti dvaju gradova, podrijetlu naziva i važnim ličnostima.

U Krapini s učenici posjetili Muzej krapinskoga neandertalca i njegovo nalazište. Prije razgleda izložbe i nalazišta učenicima je prikazan kratak film o životu neandertalca. Muzejsko uređenje iznenadilo je mnoge, a posebno im se svidio pod napravljen prema razdobljima kao vremeplov kroz povijest nastanka Svemira, Zemlje, čovjeka s posebnim naglaskom na vrijeme neandertalca. Učenici su prolazili paleozoikom, mezozikom i mnogim drugim razdobljima, a poseban dojam izazvali su zvučni i vizualni efekti uklopljeni u podne i zidne instalacije.

Nakon posjeta nalazištu uslijedio je razgled baroknoga grada Varaždina gdje su učenici imali priliku prošetati se i pojesti nešto.

Na povratku iz Varaždina zaustavili su se u trgovačkom centru Arena te obavili kratku kupnju, osjetili božićni duh unutarnjeg i vanjskog uređenja centra, klizališta i mnogih štandova s prigodnim slasticama, suvenirima i ostalim ponudama.