Terenska nastava 3.N razreda

Učenice i učenici 3.N razreda su ove godine već dva puta imali priliku odraditi dio nastave izvan školskih klupa.

Prva prigoda je bila u petak, 14. listopada kada je jače jugo omogućilo opažanje valova kod rta Madonna na izlazu uvale Čikat. 20161014_085813

Prilikom šetnje do idealne pozicije za opažanje valova, razgovaralo se o povijesti pomorstva na Lošinju i važnosti luke Čikat, a nije se moglo zanemariti izrazito visoku razinu mora koju je uzrokovalo jugo i sizigij.

Osim strukture valova, učenici su promatrali i oblake koji su neposredno nakon povratka u školu donijeli kišu.

 

Dana 5. studenog je 3.N razred posjetio izložbu “Sparks” koju je u Lječilištu u Velom Lošinju organizirao Plavi svijet.20161105_131433

Voditeljica Jelena Basta je provela učenike kroz interaktivne panoe na kojima se može vidjeti kako osobe koje se ne bave nikakvom znanstvenom djelatnošću svojim inovacijama pomažu sebi i svijetu u savladavanju zdravstvenih ili “tehničkih” prepreka.

Nakon predavanja su učenici pogledali interaktivne sadržaje koji su ih posebno zanimali te su se uključili u radionicu o temi kojom će se pozabaviti Plavi svijet, a to je buka.

Više o izložbi možete pogledati na web stranici Plavog svijeta, a poveznica je Plavi svijet – Sparks

Hmm, što nas to čeka? Kako kontrolirati Parkinsonovu bolest Još o Parkinsonovoj bolesti Komarci u Njemačkoj Pokretni laboratorij Hodalica/tregerići za bebe s poremećajima kretanja Što je to buka????????