Predstavljanje Pomorskog fakulteta u Rijeci

20160421_135459

U četvrtak, 21. travnja 2016. godine, u vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata na Pomorskom fakultetu u Rijeci, učenicima 4.NB razreda  je u našoj školi predavanje o mogućnostima studiranja  održao dr.sc. David Brčić, viši asistent na Zavodu za nautičke znanosti, inače bivši učenik naše škole.

Učenicima su predstavljeni opći podaci fakulteta, studijski programi prema Bolonjskoj deklaraciji, specijalizirane učionice i kvote za studij u slijedećoj akademskoj godini.

Također su navedene svjedodžbe koje studenti dobivaju po završenom studiju, a odnose se na sadržaje izobrazbe temeljem STCW konvencije (tzv. “breveti”) te stručni i akademski nazivi koje stječu studenti nakon završenog preddiplomskog/diplomskog stručnog i sveučilišnog studija. Analizom podataka o upisima iz prethodnih godina moglo se zaključiti da je studij na Pomorskom fakultetu vrlo atraktivan.

Učenike je zanimalo i koje su izvannastavne aktivnosti studenata, od veslanja do sudjelovanja u maškarama kroz aktivnosti studentskog zbora.

Svi su pozvani na Dan karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci koji će se održati 18. svibnja 2016. godine.