Stručna ekskurzija iz kemije

Na dvodnevnu stručnu ekskurziju iz kemije krenulo je 28 naših učenika u pratnji nastavnica Lovorke Tomović (kemija) i Zvjezdane Horvat (biologija). Ekskurzija je provedena u organizaciji turističke agencije Petros iz Zagreba.
Tijekom petka, 10. travnja, posjetili smo Prirodoslovno – matematički fakultet gdje smo promatrali i sudjelovali u mnogim eksperimentima pri čemu smo naučili da se na temelju opažanja dolazi do određenih zaključaka što je osnova prirodoslovnih znanosti pa tako i kemije. Nazočili smo predavanjima „ Predavanje u magli“ i „Od molekule do lijeka“ te sudjelovali u radionicama analitičke kemije i fizikalne kemije.
Drugog dana ekskurzije posjetili smo Hrvatski prirodoslovni muzej . Učenici su vidjeli raznoliki životinjski i biljni svijet i time se upoznali s biološkom raznolikošću Republike Hrvatske. Ovim posjetom muzeju učenici su uvidjeli važnost zaštite i očuvanja okoliša.
Naravno da smo razgledali i povijesnu jezgru grada uz upoznavanje bogate kulturne baštine Zagreba (zgrade Vlade i Sabora, crkvu sv. Marka, kulu Lotrščak, Kamenita vrata i dr.).
Evo nekoliko fotografija: