Na satu…

…Hrvatskog jezika (prof. Zrinka Jensch)

Kompetencijski je pristup odgojno – obrazovnom procesu temelj eksperimentalnom srednjoškolskom programu. Naša je škola u njega uključena od prošle školske godine u programu za nautičare i brodostrojare. Sastavni je dio takvog programa provedba Građanskog odgoja.

U ponedjeljak, 9.veljače, u suradnji s Policijskom postajom iz Malog Lošinja, održana su predavanja i slikokazi uz razgovor s učenicima o temi “Trgovanje ljudima, azilantstvo i opasnosti suvremenoga grada”. Predavanja su upriličena za učenike 2.nb razreda.

Evo nekoliko fotografija:

…Matematike (prof. Hajdi Stepančić)

U srijedu 11. veljače 2015. na satu matematike, na kojem se obrađivala konstrukcija elipse,  učenici 3.htt razreda s profesoricom Hajdi Stepančić, u dvorištu škole izveli su vrtnu konstrukciju elipse, ponovili definiciju i osnovne pojmove  vezane za tu krivulju.

…Latinskog jezika (prof. Vlaho Stražičić)

Dana 12. veljače 2015., povodom Dana rimske kulture i civilizacije učenici 2.g razreda Područnog odjela u Cresu s prof. Vlahom Stražičićem,  na satu latinskog jezika, pripremili su tradicionalna rimska jela i kostimirani kao rimski građani, senatori, pučani i pretorijanski vojnici prošetali Cresom.