FESTIVAL MATEMATIKE-2014

Festival matematike, u organizaciji Matematičkog društva Istra, ove godine se održao u Puli – u petak, 25.travnja. Cilj natjecanja je popularizacija matematike uključivanjem većeg broja natjecatelja počevši od trećeg razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole te razvijanje pozitivnog stava prema timskom radu.

U kategoriji GIGA (učenici srednjih škola, Centara izvrsnosti, E-učionica i udruga u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su 54 ekipe iz cijele države. Svaka ekipa sastavljena je od dva učenika istog razreda te najmanje jednog učenika iz prvog ili drugog razreda. Našu školu su predstavljale tri ekipe: jedna ekipa iz područnog odjela Cres (opća gimnazija), te dvije ekipe iz Malog Lošinja (opća gimnazija i strukovne škole). Voditelji su bili profesori Melita Chiole i Ivan Brzović.

Na jedinstvenoj listi svih ekipa u kategoriji GIGA najbolji plasman od svih ekipa naše škole  ostvarila je ekipa strukovnih škola (Jakov Vidulić-3.n-kapetan, Magdalena Hirsch-4.n, Mateo Milušić-3.n, Robert Lovrić-2.n te rezerva: Tara Šaponja-3.b) koja se plasirala na 27.mjesto. U svojoj kategoriji (strukovne škole ) plasirali su se na visoko 5. mjesto.

Ekipa opće gimnazije Cres (Marina Kučica-3g.-kapetan,Teo Tomić -4.g, Matej Salković-1.g, Jakov Kruljac-2.g, te rezerva Neven Prole-4.g ) plasirala se na 33.mjesto, a ekipa  opće gimnazije Mali Lošinj (Renato Picinić-4.g-kapetan, Martina Dlaka-3.g, Kristian Stepančić -3.g , Jole Maljić-2.g te rezerva: Eni Tomović 4.g ) na 42.mjesto.

          Službeni rezultati u kategoriji GIGA za srednje škole, osim jedinstvene liste koja je objavljena, sadržavat će zasebne rang liste Matematičkih gimnazija i Centara izvrsnosti, ostalih gimnazija i strukovnih škola i bit će naknadno objavljena.

       Rezultat se mogu vidjeti na stranici MDI (Matematičko društvo Istra)

           Čestitke našim učenicima i hvala im na uloženom trudu .