O strukovnim zanimanjima učenicima osnovne škole

U petak, 15. veljače 2024. godine nastavnici i učenici naše škole su na inicijativu Udruženja obrtnika Cres-Lošinj i Obrtničke komore PGŽ promovirali strukovna zanimanja među učenicima susjedne nam Osnovne škole Marija Martinolića.

Profesorica Patricija Tomich je za tu prigodu gostovala u emisiji Radio Lošinja – radio Jadranke gdje je objasnila koja će se strukovna zanimanja moći upisati u novoj školskoj godini. To su od trogodišnjih zanimanja: kuhar, konobar i pomoćni vrtlar, a od četverogodišnjih: hotelijersko-turistički tehničar, pomorski nautičar i tehničar za brodostrojarstvo. Audio zapis razgovora možete poslušati na Play listi Radio Lošinja-Radio Jadranke: https://www.jadranka.hr/radio-playlist (RAZGOVOR S POVODOM, 15.03.2024. – Predstavljanje strukovnih škola učenicima završnih razreda osnovne škole Maria Martinolića).

Naši nastavnici i učenici ugostiteljskih zanimanja su pripremili zakusku: raznovrsne kanapeje i kolače od lošinjskog limuna te s jabukama i rogačem. Učenike 1. i 2. razreda za zanimanje kuhar Adama Džehverovića, Sintiju Husjak, Dominika Saganića i Lovra Vunića pratili su nastavnici ugostiteljstva i kuharstva Milanka Poldan i Boris Adžić.

Prilog o događanju sa stranice Otoci net možete pogledati na poveznici: https://www.otoci.net/index.php/u-razno/17428-osmasima-predstavljene-strukovne-skole