Za održivu budućnost

U četvrtak, 26. listopada 2023. našu su školu posjetili profesori s Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba i to: prof. dr. sc. Danijel Pavković, izv. prof. dr. sc. Goran Krajačić, dr. sc. Marko Mimica, dr. sc. Nikola Matak te dr. sc. Goran Stunjek. Predavanje je u školi organizirao prof. Damir Preksavec.

Za učenike naše škole iz 1.nb, 3.nb i 4.nb razreda održali su predavanje o obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti, prilagodbi klimatskim promjenama, održivi turizam, itd. Naglasak je bio i na mreži zapošljavanja mladih za energetsku održivost otoka u sklopu YENESIS projekta.

Nakon predavanja s učenicima i profesorima razgovaralo se o navedenim temama i skrenula pozornost na zelene poslove budućnosti. Naši su učenici pokazali veliki interes za obnovljive izvore energije i aktivno su sudjelovali u razgovoru s gostujućim profesorima.

Učenicima je također predstavljen Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) u Zagrebu i Studij učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku kojeg zajedničkim snagama izvode FER i FSB.