Vuneni svijet

 

Radionica filcanja vune “Vuneni svijet” u suradnji s udrugom “Ruta” iz Cresa dio je školskog kurikuluma na prijedlog i organizaciju prof. Barbare Šurlina Bilić.

Udruga „Ruta“, osnovana je 2000.godine s ciljem da obogati otočku svakodnevnicu i sačuva djeliće otočke tradicije i izvornosti za generacije koje dolaze. Udruga Ruta i gospođa Vesna Jakić su izvrstan primjer poduzetništva na otoku i plasiranja pravog autohtonog proizvoda na tržište.

S toga je radionica namijenjena maturantima hotelijerima, budućim turističkim djelatnicima kako bi uživo čuli i vidjeli koliko truda, rada i požrtvovnosti stoji iza osmišljavanja svojeg brenda i kako bi osvijestili ekološku dimenziju zbrinjavanja vune kao odlične sirovine, ali i zagađivača okoliša.

U petak 24.3., radionicu su prošli učenici 4.h razreda a specifičnost ove radionice bila je što je dio ovog razreda i učenica Rahela Assani, nećakinja gospođe Vesne Jakić koja samostalno ljeti izvodi Rutine radionice po kampovima i u Cresu pa su učenici mogli svoju kolegicu pitati što ih zanima.

Osim aktive suradnje na predavanju o vuni i turističkoj ponudi, svaki je učenik izradio po jedan cvijet i jedno jaje.

Predivan ulazak u proljeće uz Rutu!