Mjuzikl Ljepotica i zvijer – spektakl u Lisinskom

 

Projekt Kazalište i mladi

          Trideset učenika 2.u, 2.g, 3.g, 3.h i 3.nb, u pratnji profesorica Barbare Šurlina Bilić i Sandre Maljić, posjetilo je 17. i 18. prosinca 2022. Zagreb. Ovoga puta pogledali su kazališnu predstavu – mjuzikl  Ljepotica i zvijer koju je ansambl Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, zbog potrebne veće scene, izveo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Mjuzikl je adaptacija istoimenog Disneyjeva filmskog hita iz 1991. godine ovjenčanog Oscarom.

           U prepunoj koncertnoj dvorani dočekala ih je bajkovita atmosfera; velebna scenografija i raskošni kostimi, blistavi kaleidoskop boja, plesa, likova, žive orkestralne glazbe. U režiji i koreografiji maštovitog Lea Mujića te pod dirigentskom palicom Krešimira Batića predstava je prerasla uobičajenu priču – bajku, poručivši onu exuperyjevsku kako se samo srcem dobro vidi, a sve što je bitno očima je nevidljivo. U broadwayskom stilu svoje su uloge iznijeli Vanda Winter, Ivan Glowatzky, Fabijan Pavao Medvešek, Igor Mešin, Jasna Bilušić, Danijela Pintarić … Osobito se, u glavnoj ulozi Belle, svojim anđeoskim glasom istaknula Vanda Winter te Fabijan Pavao Medvešek u ulozi umišljenog i samoljubivog Gastona.

          Sljedećeg dana posjetili su i Q` art u Ilici, projekt koji okuplja hrvatske poduzetnike i predstavlja šarenu lepezu mogućnosti na kreativno-umjetničkom, obrtničkom, dizajnerskom i edukacijskom planu.

         

Svoje putovanje završili su u predblagdanskom ozračju adventa, praćeni zimskim ugođajem i ponekom pahuljom snijega.