Posjeta izložbi Val – Welle – Wave

U Lošinjskom muzeju, u Galeriji Fritzi, učenici 2.N i 3.NB razreda u pratnji svojih nastavnica A. Burić i D. Mužić su posjetili grupnu izložbu članova umjetničkog udruženja Atrium et Arte pod nazivom Val – Welle – Wave kojeg čini sedam austrijskih umjetnika.

 

Kako se može iščitati iz najave izložbe:

Autori, svjesni svojih opažanja, u valovima vide odraz vlastite unutarnje energije iz koje proizlaze njihova umjetnička djela. Nastoje privući promatrača na spontanu mentalnu i emotivnu recepciju njihovih djela s kojima je susret već „na prvu“ toliko primamljiv da oko odmah krene u konkretnu igru s motivima valova. ….

Zajednička je ideja autora izložbe posjetiteljima prenijeti oduševljenje valovima, zadivljenost morem i njegovim licima koja se mijenjaju iz trenutka u trenutak i dojam da ga svaki čas možemo doživjeti na neki nov, različit način.

Učenicima je dan prijedlog da razmisle što je potaklo umjetnike na izradu instalacija i koje su misli i ideje željeli prenijeti nama pa je bilo zanimljivo promatrati njihove reakcije i osluškivati odgovore.