Bacači Sjenki uz “Ruksak (pun) kulture” vode srednjoškolce na putovanje kroz film

       U sklopu projekta “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi”, u našoj su školi jučer, 14. lipnja 2021. godine,  Bacači Sjenki održali tematsku radionicu “Nepomični pokret – putovanje kroz film”. Radionica je trajala 3 sata.

        Radionica je uvela učenike 2. g razreda u svijet filma kroz puno primjera, praktičnog rada, te individualnim i interaktivnim pristupom.  Nastala je iz istraživanja i čuđenja nad svim onim što nam omogućava da gledamo filmove: ljudska fiziologija, fizika, nevjerojatni tehnički razvoj zadnjih 126 godina, ali i ljudska potreba da bilježi i pripovijeda o stvarnosti oko sebe.
        Učenici 2.g razreda su aktivno i zainteresirano sudjelovali u radionici koju su izvrsno vodili kazališni redatelj Boris Bakal i magistra  snimanja Bojana Burnać (Bacači Sjenki).

        Umjetničko-edukativni projekt Ruksak (pun) kulture namijenjen je učenicima od 6 do18 godina, koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a naša Škola je u tom projektu od 2018.g.

         Voditeljica projekta je Milica Prole, prof.