Ispleti za sreću!

Već nekoliko godina u našoj se školi provodi projekt pod nazivom “Ispleti za sreću” u sklopu međunarodnog projekta „KAS – Knit a Square“ u koji su se nastavnice škole uključile kroz hrvatski ogranak KAS – Croatia.

Tijekom školske godine 2019./2020., nastavnice škole su izradile 5 dekica, a učenici 3. G razreda su donirali svoje plišane igračke.

S obzirom na situaciju s COVID-om, dekice i plišanci su dugo čekali u našoj zbornici jer nije bilo moguće slanje paketa za Južnoafričku republiku. Čim se ukazala prilika, a to je bilo tijekom listopada 2020. godine, paket je odmah poslan, te je u prosincu i stigao na svoje odredište.

Budući da je u tom razdoblju u JAR u sjedište KAS-a stiglo mnogo paketa, naš je otvoren tek krajem siječnja a fotografije naših dekica i našeg popratnog dopisa koji im se jako dopao su se pojavile u njihovom blogu i vijestima za veljaču.

Evo njihov kratak tekst i objavljene fotografije: We had a delightful letter from the students and teachers of Ambrose Haračić High School Croatia. They sent fabulous toys from the students and blankets from teachers and students…see the soft toys and the green and red striped blanket. Thank you.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A ovdje su fotografije učenika s plišancima i ostalih dekica koje je čuvala naša draga Tula:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nove dekice i plišanci su već u pripremi, za sreću djece na drugom kraju svijeta! 🙂