Dan škole i blagdan sv. Nikole

Kao i svake godine, šestog smo prosinca  obilježili  Dan škole i blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Na početku su programa hrvatsku himnu odsvirale  Nessa Salamon (saksofon) i Magdalena Karčić ( klarinet) učenice 1. g razreda.  Voditelji su programa  bili učenici 2.g razreda: Nikola Dlaka, Matej Budinić i Laura Šepuka.

Na početku nam se programa prigodnim govorom obratila   ravnateljica, profesorica Jelena Bralić i predstavila aktivnosti i projekte škole koji su ostvareni  tijekom ove kalendarske godine. U ime Grada Malog Lošinja uzvanicima se obratila  gospođa Martina Krajina Mršo, a u ime Župe velečasni Roberto Zubović.

Nakon pozdravnih je govora, nastupila Haračićeva instrumentalna klapa – HIK  koju vodi  profesor Vlaho Stražičić. Otpjevali  su pjesmu Prljavog kazališta, Marina. U završnom su dijelu programa pjevali i pjesmu Tonija  Cetinskog,  Sve je s tobom napokon na mjestu.

Sv. Nikola je zaštitnik pomoraca, a najstarija je poduka  škole upravo nautička pa su naši pomorci ovom  prigodom  pokazali  kako izgleda praktična nastava na školskom brodu Kraljica mora. Prezentaciju  su pripremili  voditelji stručne prakse, nastavnici Ivan i Tomica Komadina, a predstavili je učenici: Roko Holler-Čubranić i David Haluška, učenici 3.nb razreda.

Nakon njih je na redu bila antologijska pjesma  Kud plovi ovaj brod. Pjevala ju je  Brigita Sorić, učenica 4.h razreda, a glazbena joj je pratnja bila učenica 2.h razreda  Sara Maljić koja je svirala ukulele.

Plesnu je  izvedbu hita The Greatest (Sia  Furler ) koji govori o buđenju životne energije, ustrajnosti i uspjehu  osmislila Roberta Vojniković, učenica 2.h, a izvele ju zajedno s njom:  Emili Cvijić, Antea Mandić i Katarina Toić, učenice 1.g i 2.h razreda.

Naši su učenici u studenom sudjelovali na natjecanju Max sucht den Superstar održanom u Varaždinu. Učenici 3. razreda gimnazije: Nela Derokov, Valentina Fuzul, Antonela Herkvi, Petra Ivanišević, Petra Jokić, Alen Komadina, Karla Krsmanović, Ana Mikić i Ana Stopar izveli su  Woxenstoppovu pjesmu Gefalt mir (Sviđa mi se).

Sviđa mi se, naslov je ove pjesme, ali i ikonice lajkića koja se na različitim društvenim mrežama koristi kao komentar. U pjesmi je ironiziran moderni način komuniciranja i bezvezne objave. Učenike je pripremila profesorica Tatjana Kričković.

Na istom su natjecanju sudjelovali  i učenici 4. razreda gimnazije iz Područnog odjela u Cresu, Paolo Kaštelan i Natali Selmanović. Oni su u programu sudjelovali video zapisom s pjesmom  iz crtanog filma Kralj lavova – Kann Es Wirklich Liebe sein (Je li to zaista ljubav) koju je s njima pripremala profesorica Sonja Pokupec Salković.

Volonterski je centar Rijeka  naš Školski volonterski klub proglasio  najboljim u svojoj kategoriji. Nagrada im  je uručena na svečanoj priredbi na Međunarodni dan volontera, 5.prosinca u Rijeci. Predstavili su se video  uratkom o svom radu. Voditeljica je  Školskog volonterskog kluba profesorica Elena Busanić.

Gđa je Jadranka Hofmann, predsjednica Društva naša djeca, podijelila  pohvalnice i čokolade volonterima  naše škole.

Na kraju su programa  učenice Ana Stopar i Brigita Sorić (3.g i 4.h) otpjevale pjesmu hrvatskog pop sastava Dalmatino, Božić bijeli. Uzvanici, djelatnici  i profesori su  pozvani na prigodan domjenak koji su pripremili naši ugostitelji zajedno s njihovim stručnim učiteljima Milankom Poldan i Ivanom Lukićem.

Za prezentaciju uz program brinuo se učenik 3.nb Karlo Tićak, a program su pripremale profesorice Zrinka Jensch i Milica Prole.