Putovanje u Varaždin na talent show “Max sucht den Superstar II” 2019.

U petak, 8.11.2019. u HNK Varaždin održan je peti , jubilarni festival na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar II. Organizator ovog jedinstvenog događaja je Gospodarska škola Varaždin i udruga EKULT iz Varaždina pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Našu školu predstavljalo devetero učenika malološinjskog odjela (3. g razreda) i dvoje učenika područnog odjela Cres (4. g.c)

U pratnji profesorica Tatjane Kričković i Sonje Pokupec Salković na put su krenuli: Nela Derokov, Valentina Fuzul, Antonela Herkvi, Petra Ivanišević, Petra Jokić, Alen Komadina, Karla Krsmanović, Ana Mikić i Ana Stopar, učenici 3. g te Natalia Selmanović i Paolo Kaštelan, učenici 4.gc.

Putovanje je započelo u petak, 8.11. u 7.00 sati te je uz pjesmu i veselo raspoloženje prošlo vrlo brzo. Nakon ručka i kratkog predaha učenici su otišli na generalnu probu koja se održavala u prelijepom varaždinskom HNK kao i sama manifestacija. Malološinjska grupa je nastupila s pjesmom “Gefällt mir” njemačke grupe Voxenstopp, a pjesma na ironičan način govori o utjecaju društvenih mreža na svakodnevni život. Duet Natalia i Paolo izveli su prekrasnu pjesmu „Kann es wirklich Liebe sein” („Can you feel the love tonight“) iz filma Kralj lavova.

U natjecanju su sudjelovali učenici iz čak 22 hrvatske srednje škole i dvije skupine studenata iz Zadra i Osijeka. Moglo se tu uživati u brojnim točkama koje su pripremili učenici sa svojim mentorima iz gotovo cijele Hrvatske, pri čemu su pokazali raznovrsne talente, od pjesama i recitacija pa do izvrsnih kratkih dramskih prikaza i čak jednog kratkog mjuzikla… i sve to isključivo na njemačkom jeziku.

Nakon proglašenja pobjednika uslijedio je domjenak i zajedničko druženje u prostoru HNK.

Sljedeće jutro na programu je bio posjet varaždinskom groblju koje se ubraja među najljepša groblja u Europi i obilazak starogradske jezgre. Umorni ali sretni zbog ovog novog iskustva učenici i njihove mentorice oprostili su se nakon ručka od svojih domaćina i krenuli na put kući.