Otvoren Školski muzej pomorstva i pomorskog školstva

U sklopu obilježavanja Dana škole na blagdan sv. Nikole u našoj je Školi svečano  otvoren Školski muzej pomorstva i pomorskog školstva. Naši gosti imali su prigodu prošetati školskim holom i hodnicima i uz učenike – vodiče upoznati povijest naše Škole i sadržaj Muzeja. Uzvanicima su podijeljeni prospekti s podacima o školi, a svatko koga zanima nešto više može se informirati na sljedećem linku.

Školski muzej pomorstva je nastao zahvaljujući potpori Ministarstva turizma i Grada Malog Lošinja koji su financijski poduprli projekt. Projekt je osmislila profesorica Lidija Kosmos uz suradnice profesoricu  Aldinu Burić i ravnateljicu Jelenu Bralić.

Osim predmeta u holu uzvanicima su bile zanimljive zbirke izložene na katu u vitrinama. Radi se o instrumentima koji su služili u nastavi terestričke i astronomske navigacije te meteorologije. Posebna vitrina posvećena je profesoru Ambroza Haračiću a sadrži predmete iz njegove ostavštine, od koji su neki po prvi put izloženi u javnosti.

Naš Školski muzej dobio je i svoj vizualni identitet. Na natječaj za izradu logotipa prijavilo se nekoliko učenika, a najuspješnija je bila Valentina Fuzul uz suradnike Alena Komadinu i Anu Mikić.

Vizija projekta je uključiti učenike koji bi se educirali za vodiče i potom posjetiteljima predstavljali izloške u Muzeju. Trenutno su naši vodiči učenici: Sebastian Andrijčić, Paola Cesarić, Rebecca Galli, Monica Jukić, Alen Komadina, Stela Kučić, Tihana Nekić, Brigita Sorić i Lara Štavlić.