Međunarodna veslačka regata u Portorožu

Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta (20. po redu) održana je 10. studenoga 2018. u Portorožu (Slovenija). Na regati je sudjelovalo ukupno 12 ekipa: iz Srbije (Srednja brodarska škola Beograd), Italije (I.S.I.S. Nautico Trieste), Slovenije (Gimnazija, elektro, pomorska škola Piran „pomorska škola Portorož“, Fakultet za pomorsvo i promet Portorož, Slovenska vojna mornarica – 430 mod sv, Veteranska ekipa 2 “NIKI”, Sportsko rekreativna skupina Špunje, Društvo ljubitelja starih barki Piran) i Hrvatske (Pomorski fakultet u Rijeci, Tehnički fakultet u Rijeci, Pomorska škola Bakar, Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj).

U prvom krugu natjecanja veslači naše srednje škole izgubili su od prvog domaćina regate Fakulteta za pomorsvo i promet Portorož za četiri sekunde, a budući su imali drugo najbolje vrijeme od ostalih ekipa plasirali su se u drugi krug natjecanja.

Drugi krug natjecanja nas je dočekao drugi domaćin Gimnazija, elektro, pomorska škola Piran „pomorska škola Portorož“ od kojeg su veslači naše škole izgubili razlike 10 sekundi, a ujedno je drugi domaćin na kraju natjecanja osvojio 1. mjesto na regati.

Veslače su trenirali i vodili nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Za našu školu veslali su: Carlos Poljak (kormilar), Karlo Francišković, Matko Jurković, Roko Krstačić, Marin Lovrinčić, Dominik Perišić, Tin Perković, Matija Pušeljić, Andrej Salković, Mario Stipanov, Josip Šimičić.

Čestitamo veslačima i njihovim voditeljima na borbenosti i trudu koji su uložili kako bi što dostojnije predstavljali i našu školu i naš otok!