Jadranka u gostima

Promidžba ugostiteljskih zanimanja učenicima osmih razreda malološinjske osnovne škole

U srijedu, 15. prosinca 2017.  ugostili smo djelatnike  tvrtke Jadranka  i  pozvali osmaše  Osnovne škole Maria Martinolića, njih 70-tak, kao i njihove učitelje, pedagoga  i ravnateljicu.

Događanje Jadranka u gostima počelo je u 12 sati – u našem ugostiteljskom praktikumu. Goste iz Grupe Jadranka, učitelje i učenike Osnovne škole pozdravila je naša ravnateljica Jelena Bralić te ih upoznala s aktivnostima koje se provode kroz školski program zajedno s tvrtkom Jadranka.               

Pozdravne riječi  u ime Jadranka Grupe učenicima  je uputio gospodin Robert Pleteš. Tvrtku su predstavili  i djelatnici Ines Budi, šefica recepcije hotela Alhambra,  Željka Pušeljić, voditeljica animacije, Denis Kesar, voditelj smještaja kampa Čikat, Dinko Lekić, šef smjene kuhinje hotela Bellevue, Slaven Šutić, voditelj restorana Levante i Agave, Dragomir Brkić, voditelj hrane i pića i Ida Shala, predstavnica kadrovske službe. Djelatnici Jadranke  su  učenicima opisali  zanimljivosti  i vrijednosti posla  koji obavljaju. 

Učenice 1. razreda zanimanja kuhar Vedrana Milinković, Adriana Skočibušić, Renata Žuklić i Jasmin Tašner predstavile su delicije koje su bile servirane na buffett stolovima – hladne, tople i slatke zalogaje. U pripremi svih jela sudjelovali su kuhari Jadranke, Milanka Poldan, Dinko Lekić i Verica Matković.

Konobari – učenici 1. razreda Erika Delize, Kristijan Džepina, Filip Haithun Jakupović, Marcel Matušan i Matea Vlakančić, zajedno sa svojim mentorom Ivanom Lukićem prigodno su uredili ugostiteljski praktikum i aktivno sudjelovali u cijeloj manifestaciji.

Osmašima je bila zanimljiva priprema bezalkoholnih koktela koju je  prezentirao Slaven Šutić, a sviđali su im se i eko multivitamski sokovi. Voditeljica  programa bila je Ana Kersulić.