Proslavili smo Dan škole

U srijedu, 6. prosinca 2017., proslavljen Dan škole

Svečana proslava Dana škole odvijala se u predvorju zgrade škole i u sportskoj dvorani u izvrsnom ozračju odgovornosti, veselja i kulturnog ponašanja svih sudionika i gostiju.

Pored iznimno svečane dekoracije u plavim (mornarskim) tonovima i sva je izvedba kulturno- umjetničkog dijela programa besprijekorno tekla. Voditeljice Antonia Manzoni, učenica 4. razreda pomorskog smjera i Carla Qvarnstrom, učenica 4. razreda gimnazije spretno su i spontano vodile konferansu sastavljenu od najava pozdrava najuvaženijih gostiju (gradonačelnice gđe Ane Kučić i župnika vlč. Roberta Zubovića)  do  skupnih i pojedinačnih nastupa učenika. Velik je trud u izvješće i slikokaz o cjelogodišnjim rezultatima učenika i djelatnika škole uložila ravnateljica, profesorica Jelena Bralić (Pozdravni govor).

Cijeli je program složen prema prijedlozima učenika. U njemu su povezani demokratičnost, tolerancija, potreba za ljubavlju i nježnošću, dobročinstvima i suosjećanjem. Jednom riječju, promovira čovječnost.

Sudjelovali su učenici iz creskog područnog odjela, Vršnjaci pomagači, Dramska skupina gđe Lorine Starc, pjevači Karlo Hofmann i  Nera Dakić-Barichievich, Brigita Sorić i Ana i Ellis Stopar, Zbor učenika i Emma Maljić recitacijom Znanstvenik, prijevodom pjesme The scientist britanskog sastava Coldplay.

Izložbom Davora Rostuhara,fotografa i pisca,  Hrvatska iz zraka i akvarela naše maturantice Ivone Brđanović, Pronađena svjetlost, upotpunjen je vizualni doživljaj svečanosti.

Program su uobličile profesorice Milica Prole i Zrinka Jensch koje se i ovim putem zahvaljuju suradnicima i izvođačima.

Nakon službenog dijela programa svi uzvanici su se mogli okrijepiti u našem ugostiteljskom praktikumu. Tamo su ih počastili učenici ugostiteljskih zanimanja naše škole (konobari i kuhari) pod vodstvom njihovih mentora Milanke Poldan i Ivana Lukića.