Advent u Lošinju

U ponedjeljak, 12. prosinca, na glavnom lošinjskom trgu otvorena je adventska manifestacija. U njoj su, na poziv Grada Malog Lošinja, sudjelovale lošinjske odgojno obrazovne ustanove; djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak”, učenici Osnovne škole Marija Martinolića i učenici Srednje škole Ambroza Haračića. Uz odgajateljice i nastavnice kitili su male jelke, postavljene u tri niza na različitim dijelovima trga.
Srednjoškolci su ukrase izradili sami: borovi češeri i tetivika – simboli koji podsjećaju na prirodoslovca Ambroza Haračića, te barčice koje podsjećaju na Pomorsku školu.

U organizaciji Društva naša djeca, po sedmi put, organizirana je humanitarna akcija u sklopu adventskih dana. Ove godine bio je motiv medenjak.  Na  otvaranju svečanosti Adventa sudjelovali su i naši učenici – Haračićeva instrumentalna klapa iz Cresa i Lošinja, a  priču  o božičnom kolačiću- medenjaku ispričao je Petar Sklepić, učenik 3.h. razreda.

Prodaja medenjaka  – humanitarna aukcija održat će se 22. prosinca 2016. , a prikupljena sredstva namijenit  će se za  nabavku pomagala na Braillevom pismu za lošinjskog osnovca, zatim za nabavku otoskopa za pedijatriju u Malom Lošinju, te lampe za kirurške zahvate.

I ove godine učenici i djelatnici Škole uključili su se u izradu, a učenici prvog razreda kuhara ispekli  su slasne medenjake.