Proljetna marenda

I ove godine naša Škola obilježila je početak proljeća Proljetnom marendom na terasi škole, u petak, 18. ožujka 2016., tijekom velikog odmora.

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda ugostiteljske struke, zajedno sa svojim nastavnicima Ivanom Lukićem, Nenadom Kraljićem i Milankom Poldan, pripremili su zdravu marendu za sve naše učenike i profesore kao i za naše goste.

Proljetnu marendu škola je organizirala u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja i Jadrankom Hotels & Villas. U organizaciji i pripremi svih ponuđenih jela pomogli su i lošinjski ugostitelji Adrijano Nikolić, Tiziano Ciccarone i Mladen Kuljanić. Kako bi sve bilo na vrijeme pripremljeno učenicima su pomogli i naši bivši učenici koji danas rade u ugostiteljskim objektima Lošinja – Sandi Cvijić i Dinko Lekić.

Proljetnu marendu otvorio je gradonačelnik Grada Malog Lošinja – g. Gari Cappelli. U kratkom obraćanju istaknuo je važnost ugostiteljske struke u razvoju lošinjskog turizma i zahvalio se svima koji su doprinijeli da ova proljetna marenda bude uspješna.

Doručak je bio raznovrstan, sastojao se od hladnih, toplih i slatkih jela. Od hladnih jela ponuđene su tri vrste otvorenih sendviča (kozice, sir, šunka, vegetarijanski sendviči), marinirano povrće na žaru te salata od peradi s povrćem, tjesteninom i narančom. Od toplih jela ponuđen je rižoto od povrća i gljiva, tjestenina s tunjevinom i slanutkom, ovčji žgvacet s fužima i lošinjskim aromatičnim biljem te gulaš od creske divljači s rajčicom i tjesteninom.. Slatki jelovnik sastojao se od savijača sa sirom, jabukama i višnjama, voćnih ražnjića i dekorativne košare s voćem.

U svemu tome su nam pomogli i naši sponzori: Lovačko društvo „Kamenjarka“ , Fredi Baumgartner – bistro „Leut“ – Belej, Lovačko društvo „Halmac“ – Nerezine , OPG – Vinko Mužić, OPG – Sandro Tarabokia i g. Mladen Kuljanić.

U ime naše škole zahvaljujemo svima koji su omogućili da ova, treća po redu, proljetna marenda bude vrlo uspješna i izvrsno prihvaćena od strane naših učenika.

IMG_4485