Održana svečana dodjela stipendija učenicima pomorskih škola

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU srijedu, 16. prosinca 2015. godine, s početkom u 12.00 sati, u prostorima Pomorskog fakulteta u Rijeci započela je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika pomorskih škola i fakulteta u Primorsko-goranskoj županiji.

Stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uručio je zamjenik ministra Zdenko Antešić koji je pozdravio skup u ime Ministarstva. U ime Pomorskog fakulteta nazočnima se obratio prodekan za nastavu Igor Rudan. U ime srednjih škola skup je pozdravio ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš.

Stipendije je primilo 28 redovnih studenata Pomorskog fakulteta u Rijeci, 44 učenika Pomorske škole u Bakru i 7 učenika Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja. Iznos stipendije učenicima mjesečno iznosi 800 kuna, a studentima 1200 kuna.

Iz naše škole je stipendiju dobilo 7 učenika: Marin Grgurić, Roko Krstačić, Dominik Perišić, Nikolina Stupičić, Luka Preksavec, Nikola Jerolimić i Vedran Romić.

Dan prije svečane dodjele svih 7 učenika primila je i čestitala im naša ravnateljica, prof. Jelena Bralić.

P1000193Iz prijašnjih godina stipendiju dobiva još 11 učenika: Leon Tomić, Antonija Manzoni, Alen Antoninić, Matej Dudić, Bartol Bogović, Luka Antunović, Luka Baljak, Vinko Glavaš, Mario Kučić, Robert Lovrić, Sara Saganić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATreba naglasiti da su stipendije dobili i bivši učenici naše škole, a sada studenti na pomorskim fakultetima: Ivan Glavan i Emanuel Perković u Rijeci, te Klementina Dodig u Splitu.

Članak objavljen na stranici Ministarstva možete pogledati ovdje: Članak MPPI

Članak sa stranice Pomorskog fakulteta možete pogledati ovdje: Članak PFRI

 

Fotografije sa dodjele stipendija možete pogledati u nastavku: