Državno natjecanje iz talijanskog jezika

                                                          “JEZICI SU MOSTOVI MEĐU LJUDIMA”
Na XXI. državnom natjecanju iz romanskih jezika-talijanski jezik, koje se održalo 19. – 21. travnja 2015. u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu, u kategoriji srednjih strukovnih škola, sudjelovali su Mia Lovrić i Jakov Vidulić, učenici 4.HTT i 4.NB razreda, uz pratnju profesorice Barbare Šurlina. Mentorice učenicima bile su Sunčana Dundov i Barbara Šurlina. Mia Lovrić osvojila je 4. mjesto, a Jakov Vidulić 3.mjesto i 1. mjesto za prezentaciju.
Natjecanje se odvijalo kroz nekoliko polja kako bi se provjeravale sve kompetencije jezika: gramatika, pisanje sastavka, powerpoint prezentacija praćena izlaganjem učenika i razgovor s autohtonim govornikom talijankog jezika. Najzanimljiviji dio bile su powerpoint prezentacije učenika gdje se najviše istakla njihova komunikativnost, snalažljivost i kreativnost. Učenici su predstavili svoje radove “Un personaggio famoso che vorrei conoscere” i “Invasi dal cibo straniero”.
Posebnosti prezentacija naših učenika bila je u osobitom pristupu temi. Učenica Mia Lovrić za poznatu osobu koju bi voljela upoznati odabrala je Lošinjskog Apoksiomena kojeg svi tako željno iščekujemo na našem otoku dok je učenik Jakov Vidulić u svojoj prezentaciji osvjestio sve prisutne kojim sve prehrambenim blagodatima obiluje naša zemlja.
Domaćini su organizirali razgled grada Paga, posjet tvorinici sira, solani i muzeju čipke uz stručno vodstvo vodiča.

Čestitamo i Miji i Jakovu na uspješnoj prezentaciji naše škole.