Sedmi na Vjeronaučnoj olimpijadi

U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda i Agencije za odgoj i obrazovanje održana je Državna vjeronaučna olimpijada u Krku od 8. do 10. travnja 2015. Nakon osvojenog prvog mjesta na biskupijskoj razini, našu školu i Krčku biskupiju na državnom natjecanju iz vjeronauka predstavljali su: Marija Mikić, Marko Mikić, Dominik Karčić i Petra Grgurić, pod vodstvom mentorice – s. Branke Plenča.
Specifičnost vjeronaučnih natjecanja je u tome što se učenici ne natječu pojedinačno nego ekipno. Tema vjeronaučne olimpijade određuje se sukladno događanjima na razini Crkve. Budući da se ove godine obilježava pedeseta godišnjica završetka Drugog vatikanskog koncila, tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Drugi vatikanski koncil“. U kategoriji „srednjoškolac“ natjecalo se šesnaest ekipa, a učenici naše škole plasirali su se na vrlo dobro sedmo mjesto.
Uz natjecateljski dio, sudionici su imali prigodu upoznati kulturne i povijesne znamenitosti i bogatstva otoka i grada Krka.. Trodnevno natjecanje proteklo je u radosnom ozračju nakon kojega smo bogatiji za još jedno lijepo iskustvo.