Županijska natjecanja 2015.

Na održanim školskim natjecanjima u siječnju, veljači i ožujku, koje je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, sudjelovalo je 172 učenika iz 16 predmeta i područja (hrvatski jezik, engleski jezik, talijanski jezik, matematika, fizika, biologija, kemija, informatika, geografija, povijest, filozofija, vjeronauk, nautika, brodostrojarstvo, građanski odgoj, Crveni križ).

Na županijska natjecanja pozvano je ukupno 46 učenika, i to po predmetima: 4 učenika – hrvatski jezik, 3 učenika – engleski jezik, 3 učenika – talijanski jezik, 5 učenika – matematika, 1 učenik – fizika, 2 učenika – kemija, 4 učenika – informatika, 7 učenika – povijest i 2 učenika – istraživački rad pod naslovom Plovidba programom Nautice, 4 učenika – vjeronauk, 1 učenik- filozofija, 4 učenika– smotra projekata iz područja GOO, 6 učenika – Crveni križ.

 

Najbolji rezultati u ovoj školskoj godini na županijskim natjecanjima:

  • Vjeronauk – 1. mjesto  Ekipa:

Marko Mikić, Dominik Karčić, Petra Grgurić – 2.g i Marija Mikić, 4.g, mentorica: č.s. Branka Plenča, prof.

  • Informatika –1.  mjesto u kategoriji OSNOVE INFORMATIKE – strukovna škola

Robert Lovrić, 3.nb, mentor: Davor Stipić, prof.

  • Informatika – 3. mjesto u kategoriji ALGORITMI

Mario Kučić, 3. , mentor: Davor Stipić, prof.

  • Engleski jezik – 1.  mjesto

Aida Salaman, 2.g, mentorica: Spomenka Hadžiev, prof.

  • Matematika – 1. mjesto

Luka Maros, 1.g, mentor: Divko Hadžiev,prof.

  • Matematika – 1. mjesto

Matej Salković, 2.g, Cres, mentorica: Melita Chiole, prof.

  • Talijanski jezik – 2. mjesto

Mia Lovrić, 4.h, mentorica: Sunčana Dundov, prof.

  • Talijanski jezik – 3. mjesto

Jakov Vidulić, 4.nb, mentorica: Barbara Šurlina, prof.

  • Hrvatski jezik – 2. mjesto

Aida Salaman, 2.g, mentorica: Sandra Maljić, prof.

  • Povijest – 1. mjesto

Marija Mikić i Damjan Stanić, 4.g – istraživački rad pod naslovom Plovidba programom Nautice, mentorica: Lidija Kosmos, prof.

  • Filozofija- 3. mjesto

Marija Mikić, 4.g, mentorica: Sanja Šegulja, prof.

 

Na Županijsko natjecanje Lidrano poslana su tri rada, dva novinarska i jedan literarni rad. Županijsko povjerenstvo je predložilo za državnu razinu dva novinarska rada: Otkrijte što vas zanima i slijedite svoje interese – Marina Kučica, 4.gc (mentorica Sonja Salković Pokupec,prof.) i Hrvatski bog Mars – Ana Vlašić, 3.g ( mentorica: Mirjana Čović, prof.).

U veljači su održana i školska natjecanja za zanimanje pomorski nautičar i tehničar za brodostrojarstvo koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Sudjelovalo je pet učenika za zanimanje pomorski nautičar iz 4.nb i šest učenika za zanimanje tehničar za brodostrojarstvo iz 3.nb.

Nakon dobivenih rezultata školskog natjecanja na državno natjecanje pozvan je učenik 4.nb razreda Jakov Vidulić – pomorski nautičar (mentorica: Aldina Burić, prof.) i učenik 3.nb razreda Bartol Bogović – tehničar za brodostrojarstvo (mentor: Tomica Komadina, ing.)

Dana 26. veljače 2015. u Ugostiteljskoj školi u Opatiji održano je Regionalno natjecanje na kojem su sudjelovali učenici iz Primorsko-goranske i Istarske županije za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu – Gastro natjecanje u organizaciji ASOO. Iz naše škole sudjelovala su dva učenika, svaki u jednoj disciplini – poslovanje recepcije hotela i poslovanje putničke agencije. Učenica 4.h razreda Mia Lovrić, nakon osvojenog 3. mjesta u disciplini poslovanje putničke agencije, pozvana je na državno natjecanje GASTRO 2015. s mentoricom Patricijom Tomich, prof.

Škola se uključila i u sportska natjecanja i to s dvije ekipe: košarka (M) i odbojka (Ž). Voditelj obe ekipe je Saša Javorović, prof. Košarkaška ekipa osvojila je 3. mjesto u Županiji., a odbojkaška ekipa nastavlja natjecanje 27. ožujka 2015.