Dan škole

 

U petak, 5.prosinca, obilježili smo Dan naše škole prigodnim programom koji su uspješno vodili naši učenici Lucija Baljak i Damjan Stanić.

Na početku programa sve nazočne pozdravili su naša ravnateljica prof. Jelena Bralić i dogradonačelnica Grada Malog Lošinja gđica Ana Kučić.

Prof. Vlaho Stražičić je i ove godine uvježbao skupinu učenika pod nazivom HIK (Haračićeva instrumentalna klapa) koji su izveli tri skladbe, dok je maturant Ivan Vidulić pročitao svoj rad Gostioničarka Mirandolina s kojim je dosegnuo državnu razinu na Lidranu 2014.

Učenica Ana Vlašić izvela je na orguljama River flows in you, korejskog pijanista i skladatelja Yirume, dok su Petar Sklepić, Leopold Mužić i Paolina Matas izveli nekoliko kratkih humorističnih proznih zapisa iz usmene književnosti.

Svoju autorsku pjesmu Skula, napisanu na dijalektalnom govoru Punta Križa, govorila nam je naša učenica Emma Maljić, a stihove pjesme Jacquesa Preverta, Kako naslikati pticu, govorio je učenik područnog odjela iz Cresa Roko Salković.

U nastavku programa poslušali smo dramatiziranu izvedbu dviju pjesama iz zbirke Tr ši Ivanke Glogović Klarić u izvedbi Pauline Matas, Ide Perković, Nike Fazlić i Damjana Stanića. Na kraju scensko-recitatorskog programa pogledali smo zanimljivu scensku igru Zamjena svjetova koja proizlazi iz vječno intrigantnog suodnosa učenik-nastavnik. Sve je pripremila prof. Barbara Šurlina.

U nastavku programa učenica Klaudija Klobučarić otpjevala je pjesmu Feeling good, a grupa Vršnjaci pomagači pripremile su i izvele Flash mob na pjesmu Waka Waka.

Program je završio glazbenim nastupom grupe Tik-tak bend koji su nam podarili petnaest minuta glazbe tipične za njihovo vrijeme (S.A.R.S, Pink, Toše Proeski i Antonija Šola).