Lošinjske djevojke najbolje na veslačkoj regati u Bakru

U petak, 9. svibnja 2014. godine u Bakru je održana 20. Međunarodna veslačka regata na kojoj su sudjelovale i ekipe naše veslačke sekcije koju je ove godine vodio prof. Andrija Vitlov.

Regata je započela nastupom muških srednjoškolskih ekipa u kojoj su veslači iz Portoroža pobijedili prvu bakarsku ekipu, Kotorani drugu bakarsku ekipu, a Malološinjani ekipu Beograda.

U nastavku su nastupile djevojke. S obzirom da su bile samo tri ekipe, na sastanku voditelja odlučeno je da bakarska ekipa ide direktno u finale, a u utrci za drugog finalistu su malološinjanke također pobijedile beograđanke.

U drugoj fazi natjecanja muških ekipa Portorož je pobijedio protiv Kotora, a Bakar (koji je imao najbolje gubitničko vrijeme u prvim vožnjama) je pobijedio protiv Malog Lošinja, a lošinjska ekipa je nakon toga izgubila od Kotora i zauzela četvrto mjesto. U finalu je prvo mjesto osvojila ekipa Portoroža, a drugo mjesto domaćini iz Bakra.

U finalu za djevojke, lošinjanke su nadvladale bakarske djevojke i osvojile svoje zlatnu medalju, drugu od kada nastupaju i djevojke.

Predstavnici pomorskih fakulteta iz Rijeke i portoroža su se međusobno natjecali u revijalnom djelu.

Treba naglasiti da su malološinjske djevojke imale najbolje vrijeme među svim ženskim ekipama jer su rezultati bili:
Srednja škola Mali Lošinj: 6:54:41 i 6:53:52
Fakultet Portorož: 6:59:06
Srednja škola Beograd: 7:41:52
Fakultet Rijeka: 7:42:28
Srednja škola Bakar: 8:01:31

U slobodno vrijeme između vožnja, sklopljena su nova međunarodna poznanstva i dobili smo poziv za sudjelovanje na međunarodnoj veslačkoj regati koja se uskoro održava u Beogradu. Nadamo se da ćemo jednog dana imati prigodu otputovati i na tu regatu.

U ženskoj ekipi kormilarica je bila Klementina Dodig, a veslale su: Natalia Antunović, Dorotea Dundov, Josipa Ljubičić, Irma Kajdić, Ana Lozančić, Marija Mikić, Monika Miočić, Tea Olić, Sara Saganić, Tereza Sorić, Tara Šaponja, Agata Vajentić i Ana Vlašić.

U muškoj ekipi kormilario je Sanjin Evđenić, a veslali su: Luka Antunović, Luka Baljak, Matej Dudić, Franco Galli, Nikola Jerolimić, Ivan Glavan, Vinko Glavaš, Mateo Milušić, Nadan Orlić, Mateo Perišić, Emanuel Perković, Josip Prša, Domagoj Stupičić, Martin Zekić

Veslače i veslačice su pratili voditelj sekcije Andrija Vitlov i prof. Aldina Burić.

Ovdje možete pogledati Prilog iz Novog lista od 10.05., a ovdje Prilog sa stranice Otoci.net.

Ovdje možete vidjeti snimku Sa internet televizije SPH – stranica Sindikata pomoraca hrvatske