U novoopremljenom kabinetu uspješno završila fakultativna nastava za malološinjske maturante

U srijedu, 23. svibnja 2013. godine, učenici završnog razreda iz pomorskih struka (dva pomorska nautičara i pet tehničara za brodostrojarstvo), uspješno su položili drugi dio ispita iz fakultativne nastave Sigurnosti na tankerima, čime je uspješno okončan ovaj dio IPA projekta „Od obrazovanja do zapošljavanja kroz modernizaciju kurikuluma pomorskih strukovnih škola“.

Kako se može vidjeti na fotografijama, ispit je proveden u novoopremljenom nautičkom kabinetu, tako da su naši maturanti ujedno bili i prvi učenici koji su imali priliku boraviti u tom specijaliziranom kabinetu. Ispit je proveo prof. Miljenko Jović koji je u tom djelu projekta bio angažiran s profesorima Renatom Dudićem i Andrijom Vitlovom.

Nakon što je naš informatičar, prof. Davor Stipić uz pomoć ostalih djelatnika i učenika škole odradio sve pripremne radove, gotovo svu računalnu opremu su instalirali i testirali djelatnici N-informetike u srijedu, 22. svibnja 2013. godine, a preostale radove će obaviti djelatnici škole do kraja ovog tjedna.

U sklopu projekta, za nastavnike slijedi razdoblje u kojem će pripremati edukativne materijale koji će se koristiti za nastavu u kabinetu, a koji će biti sastavni dio LMS sustava kojeg razvija tvrtka Citus. Te materijale će moći koristiti i pomorci diljem svijeta koji će imati mogućnost pristupa internetu, što je jedan od krajnjih ciljeva ovog projekta.