Obilježena 5. godišnjica školskog muzeja

U sklopu obilježavanja Dana škole 2018. godine, na blagdan sv. Nikole u našoj je Školi svečano  otvoren Školski muzej pomorstva i pomorskog školstva.

Ove godine obilježili smo 5. godišnjicu rada ponovnim aktiviranjem naših školskih vodiča i realizacijom njihovih ideje: izrade Haračićevog okvira i panoa o školskoj zgradi.

Naši školski vodiči – učenice 4.H i 4.N razreda: Anesa Abdija, Lea Ivanić, Barbara Antonia Molaro i Andrea Saganić – nakon sudjelovanja u Losinavi 2023. godine došle su na ideju kako bi obogatile vođenje školskim muzejem. Prva ideja se odnosila na izradu “okvira” posvećenog profesoru Haračiću s kojim bi se posjetitelji muzeja mogli slikati za uspomenu, a druga se odnosila na izradu panoa o zgradi škole – prvom i najvećem eksponatu same školske zbirke.

Među prvima koji su se “slikali s Haračićem” bila je i naša draga profesorica Lidija Kosmos, najzaslužnija osoba za osnivanje Školskog muzeja pomorstva i pomorskog školstva u društvu s ravnateljicom, prof. Jelenom Bralić i prof. Aldinom Burić koje su također sudjelovale u tom procesu.

Kako su naše djevojke ostvarile svoje prijedloge, pogledajte na slikama, a možete pogledati i u holu škole!