Posjet socijalnoj samoposluzi u Rijeci

Učenici naše škole su pohađali terensku nastavu iz vjeronauka u Rijeci 30. studenoga 2023. Za terensku nastavu pripremali su se prikupljanjem trajnih namirnica za socijalnu samoposlugu “Kruh svete Elizabete u Rijeci” što je ujedno i bilo naše prvo odredište. U socijalnu samoposlugu smo ponijeli prikupljene proizvode ali smo dobili puno više nego što smo dali- susret s volonterkom koja svakodnevno volontira u Socijalnoj samoposluzi te njezino iskustvo i iskustvo ljudi kojima je pomoć prijeko potrebna otvorila je jedan novi pogled na siromaštvo i potrebe siromašnih koje su velike.

Naše sljedeće odredište je bio dominikanski samostan sv. Jeronima i crkva u kojoj nas je dočekao otac Ivan Dominik Ilijić koji nas je upoznao s likom sv. Dominika i redom dominikanaca.

U popodnevnim satima salezijanci su nas primili u srednju školu Salezijansku klasičnu gimnaziju u kojoj nas je dočekao vlč. Mihovil Kurkut sa mladim animatorima- upoznali su nas s životom i djelom don Bosca i salezijanaca kroz svoja svjedočanstva i projekciju filma te prigodni program.

Pratiteljice na terenskoj nastavi bile su Ljiljana Filipas, s Ružica Dodig i s Katarina Mikić.