Svečana podjela svjedodžbi maturantima

Završilo je vrijeme srednjoškolskog obrazovanja naših maturanata i oni su sada na novoj prekretnici u svom životu. Za sve nazočne ovo je bio poseban događaj, kako za njih tako i za njihove roditelje.

Na početku programa pogledali su uspješni video naše vrijedne školske filmske družine koji nas je predstavljao na filmskom festivalu u Karlovcu.

Nakon nekoliko pozdravnih riječi naše ravnateljice prof. Jelene Bralić, razrednici su im podijelili njihove svjedodžbe i pohvalnice.

Svečanu prozivku započeo je razrednik trećeg razreda ugostitelja (konobara i kuhara) g. Ivan Lukić. Nakon njega gimnazijalce je prozvala njihova razrednica, profesorica Saša Jerala.

Profesorica Patricija Tomich uručila je svjedodžbe 4.H razredu dok je pomorcima uručila svjedodžbe razrednica prof. Aldina Burić. Uz ostale dokumente oni su dobili i potvrdnice o dodatnoj izobrazbi, tj. dopusnice (brevete) za razne pomorske sadržaje.

            Za kraj svečanosti ravnateljica je uručila prigodne nagrade za učenike:

  • koji su postigli odličan uspjeh s prosjekom iznad 4,7 u završnom razredu,
  • koji su postigli odličan uspjeh tijekom sve četiri ili tri godine srednjoškolskog obrazovanja,
  • koji su sudjelovali na državnim i ostalim natjecanjima.

Posebnu nagradu – knjigu Neispričane priče dobili su učenici koji su tijekom sve četiri godine postigli odličan uspjeh. To su:

David Banac, Teha Bani, Leonrdo Desanti, Nesa Salaman i Antea Mandić – učenici 4.G razreda.

Nagrade su dobili i učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima. To su:

  1. iz 4.H razreda Antonija Kurajić koja je u Zagrebu sudjelovala na Državnom natjecanju World Skills Croatia u disciplini prezentiranja turističke destinacije.
  2. iz 4.G razreda Leonardo Desanti koji je u Vodicama sudjelovao na državno natjecanju u vještini rješavanja Sudoku-a kao i u informatičkom natjecanju Dabar (među 10% najboljih u RH)
  3. iz 4.G David Banac, Emili Cvijić i Antea Mandić dobili su nagradu za sudjelovanje u radu filmske skupine i za osvojeno prvo mjesto na natjecanju za najbolju zavičajnu videoreportažu u kategoriji srednjih škola u organizaciji Matice hrvatske iz Požege. Video nosi naslov Osorski glagolski tekstovi.

Nagrade su dobili i učenici koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. To su:

  1. iz 4.B razreda Luka Žoldin koji je sudjelovao na županijskom natjecanju iz engleskog jezika,
  2. iz 4.N razreda Antonio Dlačić koji je sudjelovao na županijskom natjecanju iz košarke,
  3. iz 4.H razreda Petar Pavličić koji je sudjelovao na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika i na međužupanijskom natjecanju World Skills Croatia u kategoriji poslovanja recepcije hotela,
  4. iz 4.H razreda Noa Vlašić koji je sudjelovao na županijskom turniru iz šaha,
  5. iz 4.G razreda David Banac koji je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz fizike i matematike,
  6. iz 4.G razreda Leonardo Desanti koji je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz informatike i matematike,
  7. iz 4.G razreda Josip Mikić koji je sudjelovao na županijskom turniru iz šaha.

Na kraju programa vidjeli smo kratki film „U žurbi“ u kojem su sudjelovali i naši maturanti. Dobio je više nagrada, a posljednja je stigla sa Student World Impact Film Festivala – SWIFF 2023. kao jedan od najboljih od 13.868 prijavljenih filmova iz 120 zemalja.

Sretno maturantima – uživajte u svakom danu!